Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Νοε-2020 08:34

  Άγνωστος "Χ" η αποπληρωμή του κουπονιού του ΜΛΣ02 της MLS

  Άγνωστος "Χ" η αποπληρωμή του κουπονιού του ΜΛΣ02 της MLS
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αβέβαιο παραμένει εάν η MLS θα καταφέρει να αποπληρώσει το κουπόνι ΜΛΣ02 της Euroxx που διαθέτει ημερομηνία πληρωμής την 30η Νοεμβρίου.

  Αυτό με δεδομένο ότι η εταιρεία έχει, ήδη, ζητήσει την τρίμηνη μετάθεση της ημερομηνίας πληρωμής των κουπονιών ΜΣ01 και ΜΛΣ03, αίτημα που δεν έχει γίνει δεκτό από τις συνελεύσεις των ομολογιούχων ελλείψει απαρτίας. 

  Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η εταιρεία δεν αναμένεται να καταβάλει το κουπόνι αξίας 83 χιλ. ευρώ, ενώ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εάν η MLS πρόκειται να αιτηθεί τη χρονική μετάθεση της πληρωμής του, θα πρέπει σήμερα να γνωστοποιήσει το σχετικό αίτημα.

  Κι αυτό επειδή σήμερα, τρεις εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία πληρωμής, θα έπρεπε να ανακοινώσει την ημέρα προσδιορισμού των δικαιούχων που θα πρέπει να τη διαδεχθεί, αύριο Πέμπτη, η διαδικασία προσδιορισμού των τόκων.

  Εάν πάντως, η MLS δεν πληρώσει το κουπόνι του ΜΛΣ02, τότε θα πρέπει να ζητήσει τη χρονική μετάθεση της καταβολής του, γεγονός που συνεπάγεται την τροποποίηση του ομολογιακού προγράμματος. 

  Το αίτημα αυτό θα πρέπει να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση των ομολογιούχων κατά την οποία απαιτείται ο σχηματισμός υψηλής απαρτίας των 2/3 των ανεξόφλητων ομολογιών και των παρόντων.

  Εάν δεν αιτηθεί την χρονική μετάθεση της πληρωμής των τοκομεριδίων αυτά θα συνοδεύονται με τόκους υπερημερίας, κάτι που συμβαίνει ήδη για τα ομόλογα ΜΛΣΟ1 και ΜΛΣ03, καθώς οι γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων δεν έχουν εγκρίνει την τροποποίηση των εν λόγω προγραμμάτων.

  Σημειώνεται ότι η μετοχή της MLS είναι σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ