Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Νοε-2020 07:47

  Ξεκαθαρίζει το μετοχικό τοπίο στη Forthnet

  Ξεκαθαρίζει το μετοχικό τοπίο στη Forthnet
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Προχωρούν οι μετοχικές αλλαγές στη Forthnet με την United Group (ΒC Partners) να αγοράζει τις μειοψηφικές συμμετοχές αλλά και να ενεργοποιεί το δικαίωμα προαίρεσης (call option) για τι μετοχές των πιστωτριών τραπεζών. Έτσι, η βρετανική επενδυτική εταιρεία προχωρά τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

  Όπως ανακοινώθηκε χθες η Newco United Group Hellas S.a.r.l. Απέκτησε το ποσοστό 14,1% της Forthnet που διατηρούσε η Wind, ενώ ολοκληρώθηκε και η μεταβίβαση του 9,63% που κατείχε η μαλτέζικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών Go. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η αγορά των μετοχών που κατείχαν οι πιστώτριες τράπεζες.

  Με αυτές τις μεταβολές το ποσοστό της Newco United Group Hellas στη Forthnet φτάνει το 84,6% και πλέον ο επενδυτής θα πρέπει να προχωρήσει σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση των μετοχών που δεν κατέχει. Μένει να φανεί το αν θα υπάρξει απευθείας συμφωνία με την Massar Investments του Άραβα κροίσου Abdul Aziz Al Ghurair που ελέγχει το 9,63% καθώς και με τη Vodafone που έχει ποσοστό 2,77%.

  Η επόμενη ημέρα

  Όπως φαίνεται η BC Partners επιλέγει να ξεκαθαρίσει γρήγορα το μετοχικό τοπίο, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει στην κεφαλαιακή ενίσχυση και την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων που απαιτούνται προκειμένου η Forthnet να εξασφαλίσει μια δυναμική πορεία στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, στον οποίο οι εξελίξεις τρέχουν.

  Ήδη πριν από μερικές ημέρες αποφασίστηκε η σύναψη ομολογιακού δανείου 27 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Newco United Group Hellas. Όμως οι κεφαλαιακές ανάγκες είναι ακόμη μεγαλύτερες για την επέκταση των δραστηριοτήτων της Forthnet που θα εξασφαλίσουν την κερδοφορία το επόμενο διάστημα.

  Αφενός, εκκρεμεί η λειτουργία της Nova Mobile, της εταιρείας κινητής της Forthnet η οποία θα λειτουργεί ως εικονικός πάροχος (MVNO) στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Vodafone. Ήδη άλλωστε από το καλοκαίρι έχει ενεργοποιήσει το πιλοτικό λανσάρισμα των υπηρεσιών κινητής,

  Αφετέρου, η Forthnet καλείται να υπερισχύσει στο άκρως ανταγωνιστικό πεδίο της συνδρομητικής τηλεόρασης, ενώ επίκειται η μάχη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τα Champions & Europa League 2021-2024.

  Σε κάθε περίπτωση η Forthnet αναμένεται να ενισχυθεί και μέσω των συνεργειών που μπορούν να αναπτυχθούν με τη United Group, η οποία λειτουργεί ως multi-play τηλεπικοινωνιακός και μιντιακός παρόχος σε έξι χώρες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη,

  Σημειώνεται ότι στο τέλος Ιουνίου του 2020 οι μοναδικοί πελάτες της Forthnet ήταν 650 χιλ. ενώ οι ενεργοί συνδρομητές broadband έκλεισαν στις 550 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 92 χιλιάδες αφορούν συνδρομές NGA. Η συνδρομητική βάση Pay TV έκλεισε στους 456 χιλιάδες συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο.

  kostaskets@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ