Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Νοε-2020 09:02

  Τιτάν: Τα 4 πρότζεκτ που αναθερμαίνουν την ελληνική αγορά τσιμέντου

  Τιτάν: Τα 4 πρότζεκτ που αναθερμαίνουν την ελληνική αγορά τσιμέντου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, το πρότζεκτ του Ελληνικού, η γραμμή 4 του μετρό καθώς και τα έργα που θα προκύψουν από το ταμείο ανάκαμψης αποτελούν τα πρότζεκτ που αναμένεται να αναθερμάνουν την εγχώρια αγορά τσιμέντου, τόνισε χθες ο γενικός διευθυντής του ομίλου Τιτάν Μιχάλης Κολακίδης κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα 9μήνου του ομίλου

  Για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, που θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στις εργασίες κατασκευής τσιμέντο εντός του 2021.

  Το έργο του Ελληνικού ύψους 8 δισ. στη δεκαετία αναμένεται να εξελιχθεί σταδιακά.

  Τα έργα για την γραμμή 4 του μετρό δεν αναμένονται νωρίτερα από το 21 ενώ για τα έργα του ταμείου ανάκαμψης το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης θα πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι το 2023, ανέφερε ο κ. Κολακίδης, εξειδικεύοντας τις προοπτικές για την ανάπτυξη της ζήτησης τσιμέντου τα επόμενα χρόνια. 

  Ο κ. Κολακίδης προανήγγειλε "πιο γενναιόδωρη" μερισματική πολιτική για το 2021 σημειώνοντας ότι για το 2021 αναμένεται να διατεθούν για επιστροφές στους μετόχους περί τα 30 εκατ. ευρώ ή και λίγο περισσότερο. Σύμφωνα με τον κ. Κολακίδη η ρευστότητα του ομίλου αναμένεται να χρησιμοποιηθεί το επόμενο διάστημα για την αποπληρωμή ομολόγων ύψους 50 εκατ. ευρώ λήξης του 2022, μέρος θα χρησιμοποιηθεί για το ομόλογο που λήγει τον Ιούνιο του 2022 ενώ τέλος 40 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην IFC. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ