Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Νοε-2020 08:39

  Οκτώ κατασκευαστικές στον διαγωνισμό της ΔΕΗΑΝ για τη Μεγαλόπολη

  Οκτώ κατασκευαστικές στον διαγωνισμό της ΔΕΗΑΝ για τη Μεγαλόπολη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Η κατασκευαστική ελίτ έδωσε το "παρών" στον διαγωνισμό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 50MW στη Μεγαλόπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά κατατέθηκαν οκτώ προσφορές από τις εταιρείες ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ, Voltalia, Sunel και Dongfang. 

  Όπως ανακοίνωσε χθες στο πλαίσιο του 2ου Renewable & Storage forum ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Κωνσταντίνος Μαύρος το φωτοβολταϊκό της Μεγαλόπολης θα είναι το πρώτο μεγάλο έργο ΑΠΕ το οποίο θα ενταχθεί στο Target Model με διμερές συμβόλαιο (PPA) που θα συνάψει με τη ΔΕΗ Προμήθεια χωρίς να έχει εξασφαλίσει τιμή αναφοράς μέσω διαγωνισμού. 

  Παράλληλα η εταιρεία αναμένεται να ολοκληρώσει σε χρόνο ρεκόρ, σε διάστημα 4 μηνών από την έναρξη κατασκευής, το πάρκο ισχύος 15MW στη Δυτική Μακεδονία. Επίσης έχει ξεκινήσει η κατασκευή ενός ακόμη πάρκου ισχύος 15MW. 

  Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες αναμένεται να έχει ξεπεράσει μέχρι το τέλος του έτους το στόχο για 200MW εγκατεστημένης ισχύος ενώ μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2020 αναμένεται να φτάσει τα 250MW. Σύμφωνα τέλος με τον κ. Μαύρο, παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας, παραμένει εφικτός ο στόχος για εγκατάσταση 500MW σε διάστημα 24 μηνών. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ