Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Νοε-2020 19:25

  Ρουμανικά ΜΜΕ: Κλείνει η πώληση της Telekom Romania στην Orange

  Ρουμανικά ΜΜΕ: Κλείνει η πώληση της Telekom Romania στην Orange
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κοντά σε ολοκλήρωση της συμφωνίας για την πώληση του ποσοστού που κατέχει στην Telekom Romania βρίσκεται ο όμιλος ΟΤΕ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης. 

  Δημοσιεύματα του ρουμανικού Τύπου αναφέρουν ότι έχει κλείσει η συμφωνία για την πώληση του περίπου 54% της εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας Telekom Romania στην Orange Romania, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αφού δοθεί η έγκριση της αρμόδιας Αρχής της Ρουμανίας (ANCOM). 

  Σημειώνεται πως ο όμιλος ΟΤΕ έχει το 54,1% της Telekom Romania η οποία προσφέρει υπηρεσίες σταθερής, διαδικτύου και συνδρομητικής τηλεόρασης, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στο ρουμανικό δημόσιο. H Telekom Romania είναι μέτοχος με 30% στην υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας Telekom Romania Mobile, ενώ το υπόλοιπο 70% ανήκει απευθείας στον όμιλο ΟΤΕ. 

  Πηγές του ομίλου που ρωτήθηκαν σχετικά δεν σχολιάζουν την είδηση που κυκλοφόρησε στα ρουμανικά ΜΜΕ. Αξίζει, ωστόσο να σημειωθεί πως εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο κυκλοφορούν κατά καιρούς φήμες για πώληση της Telekom Romania.  Από στελέχη του ομίλου ΟΤΕ κατά διαστήματα έχει αναφερθεί πως εξετάζονται όλες τις εναλλακτικές στρατηγικές επιλογές που υφίστανται για τη θυγατρική στη Ρουμανία, χωρίς να αποκλείεται και η αποεπένδυση από τη χώρα. 

  Προς την κατεύθυνση αυτή, οι συζητήσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον. Τον Ιούνιο πέρυσι διεθνή δημοσιεύματα είχαν αναφέρει πως εδόθη mandate στη βρετανική τράπεζα Barclays για την εύρεση αγοραστή για τη δραστηριότητα του ΟΤΕ στη Ρουμανία στη σταθερή και την κινητή τηλεφωνία.

  Η Telekom Romania διαθέτει δίκτυο τηλεπικοινωνιακών υποδομών με εκτεταμένη κάλυψη οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber-to-the-Home, FTTH). Διαθέτει 1,15 εκατ. πελάτες σταθερής τηλεφωνίας, 1,25 εκατ. συνδρομητές τηλεόρασης, 959 χιλιάδες πελάτες ευρυζωνικών υπηρεσιών, 1,2 εκατ. συνδρομητές pay-tv και 3,8 εκατ. συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας.

  K. Κετσιετζής 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων