Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Νοε-2020 17:03

  Επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ φέρνει η εξαγορά της Lamda Hellix από την Digital Realty

  Επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ φέρνει η εξαγορά της Lamda Hellix από την Digital Realty
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή 

  Σημαντικές επενδύσεις, που μπορεί να ξεπεράσουν και τα 400 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία data centers στη χώρα μας, ξεκλειδώνει η εξαγορά της Lamda Hellix από τoν αμερικανικό εισηγμένο στο Χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης όμιλο, Digital Realty. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Digital Realty και Lamda Helix ετοιμάζουν ήδη δύο τεράστια data centers στη χώρα μας, με βασικό σκοπό να ενώσουν ψηφιακά την Ελλάδα με την Αίγυπτο. Η επένδυση αυτή, που εκτιμάται στα επίπεδα των 400 εκατ. ευρώ, πρόκειται να καταστήσει την Ελλάδα κέντρο για τη μεταφορά και αποθήκευση δεδομένων σε Κεντροανατολική Ευρώπη, Αφρική και Μ. Ανατολή. 

  Σημειώνεται ότι η Digital Realty υποστηρίζει επιχειρήσεις παγκοσμίου κλάσης και παρόχους υπηρεσιών, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών data centre, colocation και λύσεων διασύνδεσης. Το παγκόσμιο αποτύπωμα των data centre της Digital Realty προσφέρει στους πελάτες της πρόσβαση στα συνδεδεμένα οικοσυστήματα που τους ενδιαφέρουν σε 280 εγκαταστάσεις σε 48 μητροπόλεις, σε 23 χώρες και έξι ηπείρους. Η Digital Realty είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στα data centers, με κεφαλαιοποίηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και πελάτες τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής του πλανήτη.

  Η εξαγορά, πραγματοποιήθηκε μέσω της Interxion, θυγατρικής της Digital Realty. Η Interxion διαχειρίζεται πάνω από 100 data centers κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη (Σουηδία, Ιρλανδία, Βελγιο, Γαλλία, Αυστρία κ.α.), και πλέον αποκτά και παρουσία στη ΝΑ Ευρώπη μέσω της Lamda Hellix, η οποία διαθέτει το Athens Data Center Campus με δύο data centers (Athens 1 & Athens 2).

  Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες η Lamda Hellix ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το DE-CIX, το κορυφαίο Internet Exchange παγκοσμίως, με τη δημιουργία του SEECIX (South-East Europe Cloud & Interconnection Exchange).

  Τότε, ο επικεφαλής της εταιρείας, Απόστολος Κάκκος, είχε προαναγγείλει νέες επενδύσεις, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να παγώσουν αλλά αντίθετα θα επιταχυνθούν, καθώς όπως αναφέρει ο ίδιος σε δήλωσή του: "Θα επιταχύνουμε τα σημαντικά αναπτυξιακά επενδυτικά μας πλάνα με νέα world-class data centers καθιστώντας την Ελλάδα ως τον πλέον ανερχόμενο και σημαντικό κόμβο στην νέα Ψηφιακή Εποχή: 5G, Cloud & Big Data, AI, IoT, Industry 4.0.”

  Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Interxion (εταιρείας μέλους της Digital Realty) για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Ελλάδα μπορεί να επιτελέσει έναν κρίσιμο ρόλο στον αναπτυσσόμενο κόσμο του cloud παγκoσμίως. 

  Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα   

  Η επένδυση της Digital Realty έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της μεγάλης επένδυσης της Microsoft που δημιουργεί το πρώτο σύμπλεγμα data center στην Ελλάδα.  

  Η δεύτερη ψήφος εμπιστοσύνης που δίνει μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία στην ελληνική οικονομία εντάσσεται σύμφωνα με πληροφορίες στη στρατηγική της κυβέρνησης, για την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που θα προσελκύσουν μεγάλες, άμεσες ξένες και στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις. 

  Όπως δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυξάνεται, και μάλιστα, κυρίως από τις ΗΠΑ, μετά την συμφωνία που υπεγράφη πρόσφατα με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, κ. Μάικλ Πομπέο και η οποία αποδίδει καρπούς μέσα σε διάστημα ενός μηνός.   

  Στο ίδιο πνεύμα ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, κ.Τζέφρει Πάιατ, ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter, ότι η εξαγορά της Lamda Helix από την Digital Realty αποτελεί μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης των επενδυτών των ΗΠΑ στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας, και ενισχύει περαιτέρω το μομέντουμ της νέας συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των επιστημών και της τεχνολογίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ