Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Αυγ-2007 12:27

  Μάρακ: Έργο ύψους 225.000 ευρώ για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατακυρώθηκε, μετά από διεθνή διαγωνισμό, στη Μάρακ Ηλεκτρονική το ζωτικό για την περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έργο, έγκαιρης προειδοποίησης πλημμύρων και ελέγχου της ποιότητας υδάτων, μέσω της παρακολούθησης των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών των διασυνοριακών ποταμών Έβρου, Αρδα και Ερυθροποτάμου, συνολικού προϋπολογισμού 225.000 ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το έργο χρηματοδοτείται από πρόγραμμα κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG IIIA Ελλάδα-Βουλγαρία.


  Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, θα εγκατασταθεί δίκτυο έξι αυτόματων τηλεμετρικών σταθμών συνεχούς μέτρησης βασικών μετεωρολογικών δεδομένων καθώς και σημαντικών ποιοτικών και ποσοτικών παραμέτρων του υδάτινου όγκου των προαναφερθέντων ποταμών. Οι σταθμοί θα είναι ενεργειακά αυτόνομοι, (τροφοδοτούμενοι από ηλιακές κυψέλες), ενώ οι αισθητήρες των σταθμών θα λαμβάνουν σε συνεχή βάση, πληροφορίες των ατμοσφαιρικών παραμέτρων της περιοχής καθώς και δεδομένων σχετικών με τη στάθμη τη ροή και την ποιότητα των υδάτων.


  Σε περίπτωση που κάποια μετρούμενη παράμετρος ξεπεράσει συγκεκριμένα όρια επιφυλακής σημαίνεται - αυτόματα - συναγερμός στο Κέντρο Διαχείρισης και ενημερώνονται μέσω SMS οι υπεύθυνοι της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, ώστε να δίνεται ικανός χρόνος αντίδρασης.


  Το πληροφορικό αυτό υλικό θα αποστέλλεται τηλεμετρικά στο Κέντρο Διαχείρισης όπου θα γίνεται η επεξεργασία τους, η ανάλυση τους και η διάχυση τους στο διαδικτύο μέσω Εξυπηρετητή που θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας.


  Σύμφωνα με την εταιρεία, το έργο αυτό θα επιτρέψει στις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να έχουν στη διάθεση τους ολιγόωρη προειδοποίηση επερχόμενων πλημμυρικών παροχών, καθώς και στοιχεία βροχής και απορροής των υδάτων, ενώ καθίσταται δυνατή η αξιολόγηση και ο έλεγχος, των παροχετευόμενων από τους παραπάνω διασυνοριακούς ποταμούς, υδάτων.


  Στην τελική φάση του έργου οι σταθμοί θα ενταχθούν σε δίκτυο με αντίστοιχους σταθμούς σε Βουλγαρία και Τουρκία, καταλήγει η ανακοίνωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020