Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Οκτ-2020 08:12

  Προς το Λαύριο οδεύει η επένδυση της Microsoft

  Προς το Λαύριο οδεύει η επένδυση της Microsoft
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Στο Λαύριο αναμένεται να εγκατασταθεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, το σύμπλεγμα των τριών data center που θα λειτουργήσει η Microsoft στη χώρα μας, ενώ η εταιρεία αναζητεί επιπλέον χώρους συνολικής έκτασης 200 στρεμμάτων στην πόλη για την ανάπτυξη υποστηρικτικών εγκαταστάσεων.

  Την είδηση επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, στο πλαίσιο του συνεδρίου Sm@rt Cities - Digital Citizens 2020 η εγκατάσταση των data centers του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού θα γίνει σε έκταση 100 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας "Αιγαίον”, της οικογένειας Καρέλλα.

  Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στην ιδιοκτησία της εταιρείας "Euroterra ΑΕ Ακινήτων”, η οποία ανήκει στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν και οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Κέκροψ ΑΕ. Στόχος της εταιρείας, είναι "η πολυδιάστατη ανάπτυξη του ακινήτου της πρώην εργοστάσιο ΑΙΓΑΙΟΝ σε εμπορικό κέντρο, υπεραγορές και πολυκαταστήματα”.

  Πάντως η Microsoft εξακολουθεί να μην σχολιάζει οποιαδήποτε πληροφορία για την επένδυση που ανακοίνωσε ότι θα κάνει, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν κατέστη εφικτό να επιβεβαιωθεί η πληροφορία από την ιδιοκτήτρια εταιρεία της έκτασης.  

  Ο κ. Λουκάς δήλωσε πως βασικό ρόλο για την επιλογή του Λαυρίου έπαιξε η εγγύτητα με το ΔΑΑ, η πολύ χαμηλή σεισμικότητα, η διαμόρφωση του υπεδάφους της περιοχής και σημείωσε ακόμη ότι η δημοτική αρχή συμβάλλει στην προσπάθεια της εταιρείας να εντοπίσει δύο ακόμη εκτάσεις συνολικής επιφάνειας 200 στρεμμάτων στις οποίες θα δημιουργηθούν οι αποθήκες της, αλλά και κατοικίες για τα υψηλόβαθμα στελέχη της που θα εργαστούν στο data center.

  Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής σημείωσε ακόμη πως η τοπική κοινωνία υποδέχεται θετικά την είδηση της επένδυσης καθώς μέσα από αυτήν ο Δήμος Λαυρίου θα συνδέσει το όνομά του με τεχνολογίες αιχμής.

  Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα η Microsoft σχεδιάζει να δημιουργήσει στη χώρα μας το 8ο Data Center Region της στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια επένδυση που σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια.

  kostaskets@capital.gr

  Διαβάστε επίσης:

  O "οδικός χάρτης" και οι προεκτάσεις της επένδυσης της Microsoft

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ