Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Οκτ-2020 08:03

  Ισχυρή ζήτηση για το 2021 βλέπει για την Ελλάδα η TUI

  Ισχυρή ζήτηση για το 2021 βλέπει για την Ελλάδα η TUI
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ισχυρό σήμα για την επάνοδο του ελληνικού Τουρισμού και την επιστροφή της τουριστικής ζήτησης σε επίπεδα προ κορονοϊού έδωσε ο Sebastian Ebel, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και υπεύθυνος Ξενοδοχείων, Κρουαζιέρας και Δραστηριοτήτων του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού TUI, ο οποίος διακινεί στη χώρα μας το μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών από το εξωτερικό.

  Όπως σημείωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, ο όμιλος βλέπει μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα για το 2021, ενώ παράλληλα αποφάσισε να κρατήσει ανοικτή τη φετινή σεζόν μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου σε πρώτη φάση- ενδεχομένως να την παρατείνει και περισσότερο εάν το επιτρέψουν οι κρατήσεις.

  Όσον αφορά στον όγκο των τουριστών που διακίνησε φέτος προς τους ελληνικούς προορισμούς, με την επέκταση της τουριστικής περιόδου φαίνεται πως ο επιτυγχάνεται ο στόχος του ενός εκατομμυρίου επισκεπτών, παρά την πανδημία.

  "Η Ελλάδα τα πήγε καλά"

  Όπως ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της TUI, αν και τα φετινά νούμερα είναι χαμηλά (σημειώνεται πως ο ταξιδιωτικός όμιλος διακινούσε στην Ελλάδα πριν το ξέσπασμα της πανδημίας πάνω από τρία εκατομμύρια τουρίστες από το εξωτερικό), η σεζόν για τον ελληνικό τουρισμό θεωρείται πετυχημένη, ενώ για τον όμιλο η Ελλάδα αποτέλεσε "success story", αφού ήταν ο δεύτερος προορισμός που άνοιξε μετά τη Μαγιόρκα και με μεγάλη ζήτηση.  Επίσης η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στη Μεσόγειο που η TUI Cruises ξεκίνησε το πρόγραμμα κρουαζιέρας της.

  Ο ίδιος θεωρεί επίσης πως η χώρα τα πήγε πολύ καλά σε υγειονομικό επίπεδο, πως υπήρξε εξαιρετική συνεργασία με την ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και με τους επιχειρηματίες της τουριστικής αγοράς, και η διαχείριση της κρίσης αυτής θα αποτελέσει μια πολύ καλή ευκαιρία για το μέλλον και για την ανάκαμψη των τουριστικών μεγεθών.

  Αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά

  Όσον αφορά την επόμενη χρονιά, είπε πως δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις με  σιγουριά, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν και από την πορεία του κορονοϊού και από το πότε θα υπάρξει εμβόλιο σε κυκλοφορία. Εντούτοις τόνισε πως η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής χώρα και διαθέτει καλές υποδομές υγείας. Εάν οι συνθήκες σε σχέση την πανδημία εξελιχθούν θετικά σε Ελλάδα, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο,  το 2021 μπορεί να είναι μια χρονιά που θα προσεγγίσει τα επίπεδα του 2019", όπως υπογράμμισε ο κ. Ebel.

  Ο Sebastian Ebel είχε συναντηθεί στα τέλη του Σεπτεμβρίου με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, όπου τονίστηκε η  σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς της χώρας μας εντός του γερμανικού ομίλου και η επέκταση της τουριστικής περιόδου λόγω της ισχυρής ζήτησης.

  Βίκυ Κουρλιμπίνη

  Vicky.kourlibini@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ