Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 18-Οκτ-2020 10:41

  Γ. Στάσσης: Να κοπούν οι επιδοτήσεις στις ΑΠΕ

  Γ. Στάσσης: Να κοπούν οι επιδοτήσεις στις ΑΠΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το σχέδιό του για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών της ΔΕΗ περιγράφει στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο 45χρονος νέος πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης.

  Ο Κ. Στάσσης θέτει ως βασικό στόχο τις επενδύσεις, με κάθε τρόπο, στην υψηλή τεχνολογία και κυρίως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θεωρεί ότι η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές είναι απολύτως ανταγωνιστική και δεν χρειάζονται επιπλέον επιδοτήσεις.

  Εξηγεί ότι λόγω της δεκαετούς κρίσης και των μνημονίων, η ΔΕΗ έμεινε πολύ πίσω στις επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό της, και εκτιμά ότι η μετάβαση στο μέλλον μπορεί να γίνει με τις ίδιες δυνάμεις της εταιρείας.

  Ο κ. Στάσσης απαντά επίσης στο κατά πόσον πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική επιδοτήσεων των ΑΠΕ και περιγράφει το σχέδιό του για τη στήριξη των κατοίκων σε περιοχές όπου υπάρχουν μεγάλα εργοστάσια λιγνίτη, τα οποία θα κλείσουν.

  Επιπλέον ο Πρόεδρος της ΔΕΗ παίρνει θέση επί της διαμάχης για την αναγκαιότητα τοποθέτησης ανεμογεννητριών, ιδίως στα νησιά.

  Τέλος στην ενδιαφέρουσα συνέντευξή του ο κ. Στάσσης μιλά για τα διδάγματα που πήρε ο Έλληνας από τα χρόνια της κρίσης, για τις δυνατότητες αναστροφής του brain drain, την πανδημία αλλά και τους εργαζόμενους και το συνδικάτο της ΔΕΗ.

  Πηγή: kathimerini.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ