Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Οκτ-2020 23:37

  Χειρότερες των προσδοκιών οι απώλειες γ' τριμήνου για τη United Airlines

  Χειρότερες των προσδοκιών οι απώλειες γ' τριμήνου για τη United Airlines
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μεγαλύτερες των προσδοκιών ήταν οι απώλειες που ανακοίνωσε η United Airlines για το τρίτο τρίμηνο, καθώς η πανδημία της Covid-19 συνεχίζει να σαρώνει τον πλανήτη και κρατά σε πολύ χαμηλά νούμερα την ταξιδιωτική ζήτηση, όμως η εταιρεία περιόρισε την απώλεια ρευστότητας.

  Ο αερομεταφορέας με έδρα το Σικάγο ανακοίνωσε καθαρή ζημία 1,8 δισ. δολαρίων για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ για το ίδιο διάστημα προ ενός έτους είχε καταγράψει κέρδος 1 δισ. δολαρίων. Τα έσοδα για το τρίτο τρίμηνου μειώθηκαν 78% στα 2,49 δισ. δολάρια από 11,38 δισ. δολάρια, για το ίδιο διάστημα πριν από ένα χρόνο, περίπου σύμφωνα με τις προσδοκίες της Wall Street. Εξαιρουμένων των εφάπαξ στοιχείων, η United κατέγραψε απώλειες 8,16 δολαρίων ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για απώλειες 7,53 δολαρίων ανά μετοχή.

  Οι αεροπορικές εταιρείες τα βρήκαν σκούρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ιδιαίτερα οι μεγάλοι αερομεταφορείς όπως η United, η Delta και η American, οι οποίες βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό σε διεθνείς και επιχειρηματικούς τομείς.

  Η United στις αρχές αυτού του μήνα ξεκίνησε να θέτει σε άδεια άνευ αποδοχών περίπου 13.000 υπαλλήλους μετά τη λήξη των όρων της ομοσπονδιακής μισθολογικής υποστήριξης. Η United και οι άλλοι αερομεταφορείς πιέζουν για πρόσθετη βοήθεια, αλλά το Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος απέτυχαν επανειλημμένα να καταλήξουν σε συμφωνία τόνωσης που θα μπορούσε να περιλαμβάνει την επιπλέον ανακούφιση για τους αερομεταφορείς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ