Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Οκτ-2020 10:11

  Πρεμιέρα για το μητρώο των startups

  Πρεμιέρα για το μητρώο των startups
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Ξεκινά την λειτουργία του το online ψηφιακό μητρώο των ελληνικών startup, Elevate Greece, το οποίο θα λειτουργεί στην ψηφιακή πύλη του Δημοσίου (gov.gr). Το Μητρώο πρόκειται να παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό σήμερα το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση.

  Όπως έχει γράψει το Capital.gr, το Elevate Greece είναι το πρώτο βήμα για τον σχεδιασμό εξειδικευμένων μέτρων στήριξης των ελληνικών startup επιχειρήσεων.

  Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η πρακτική υποστήριξη των startup εταιρειών με μια σειρά μέτρων, όπως η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, η παροχή φορολογικών κινήτρων κ.ο.κ.

  Τα μέτρα αυτά θα αφορούν μόνο τις εταιρείες που εγγράφονται στο Elevate Greece, εφόσον καλύπτουν δύο βασικές προδιαγραφές. Πρώτον να έχουν στην δραστηριότητά τους το στοιχείο της καινοτομίας και δεύτερον να διαθέτουν δυνατότητες επέκτασης των δραστηριοτήτων τους.

  Ένα πρώτο μέτρο είναι η παροχή παροχή φορολογικών κινήτρων σε ιδιώτες επενδυτές που λειτουργούν ως επιχειρηματικοί άγγελοι (business angels) επενδύοντας κεφάλαια σε startup εταιρείες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

  K. K.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ