Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Οκτ-2020 18:39

  Π. Μυλωνάς: Προτεραιότητα οι επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη

  Π. Μυλωνάς: Προτεραιότητα οι επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Την έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη, τομέα που βρίσκεται στις προτεραιότητες των επενδύσεων της "ατζέντας" του Ταμείου Ανάκαμψης, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας,  Παύλος Μυλωνάς, μιλώντας στο 3o Athens Investment Forum.

  "Για να είναι πλέον ανταγωνιστική μία χώρα, θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική  για την πράσινη ανάπτυξη. Η οικονομική ανάπτυξη ταυτίζεται στο εξής απόλυτα,  με αυτό που σήμερα αποκαλούμε πράσινη ανάπτυξη", τόνισε ο κ. Μυλωνάς, προσθέτοντας ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα έχει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση του νέου μοντέλου για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. "Στην Εθνική είναι επιλογή και προτεραιότητά μας. Χρηματοδοτούμε ήδη πάρα πολλά επενδυτικά project σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας", είπε ο κ. Μυλωνάς.

  Αναφερόμενος στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας είπε ότι το ζήτημα των κόκκινων δανείων που θα δημιουργηθούν από την πανδημία θα είναι διαχειρίσιμο.  Όπως σημείωσε, μέχρι και την στιγμή της κρίσης οι τράπεζες είχαν επιτύχει μεγάλη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχουν λύσεις για τους πελάτες που έχουν χτυπηθεί από την πανδημία και θα τους δοθεί κι άλλος χρόνος από τις τράπεζες προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να επανέλθουν ομαλά στην κανονική αποπληρωμή των δανείων τους. Οι τράπεζες βρίσκονται σε επαφές με τον SSM για το θέμα της αντιμετώπισης των δανείων που βρίσκονται σε μορατόριουμ πληρωμών και αναμένεται η απόφαση του επόπτη για το θέμα μέχρι το τέλος του 2020.

  Αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι το θεσμικό πλαίσιο χρειαζόταν αλλαγές. "Ο νέος νόμος πάει προς τη σωστή κατεύθυνση για να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι πάσχουμε στην υλοποίηση" υπογράμμισε.

  Τέλος, ο CEO της Εθνικής Τράπεζας είπε ότι η δομή της ελληνικής οικονομίας κυριαρχείται από πολλές μικρές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες δεν πληρούν τα κριτήρια χρηματοδότησης, και υπογράμμισε τη σημασία δημιουργίας μεγαλύτερων και ισχυρότερων επιχειρηματικών σχημάτων. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ