Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Οκτ-2020 08:54

  Εβδομάδα εξελίξεων για την εξυγίανση της Folli Follie

  Εβδομάδα εξελίξεων για την εξυγίανση της Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Την οριστική διευθέτηση των λεπτομερειών ώστε να "κλειδώσει" η συμφωνία εξυγίανσης και να δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση σε συναίνεση των ομολογιούχων (launch consent solicitation) επιδιώκει η Folli Follie και οι σύμβουλοί της.

  Η διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, πλην έχει καθυστερήσει πέραν κάθε πρόβλεψης, αποτέλεσμα των επιπλέον διαπραγματεύσεων που απαιτήθηκαν για την εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης. "Το εγχείρημα πρέπει να είναι βιώσιμο, δεν αρκεί απλώς να πληρούμε τις τυπικές προϋποθέσεις υπαγωγής στα άρθρα 106βδ του Πτωχευτικού Κώδικα", αναφέρουν πηγές της εταιρείας.

  Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως εντός των ημερών θα πρέπει να αναμένεται το "πράσινο φως" από το ΔΣ για την εκκίνηση της προβλεπόμενης διαδικασίας.

  Εάν αυτό επιβεβαιωθεί και δεν υπάρξει και νέα καθυστέρηση, τότε θα απαιτηθεί διάστημα τριών εβδομάδων έως ότου πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων.

  Σε περίπτωση έγκρισής του σχεδίου, όπως αναμένεται, από τους ομολογιούχους, ακολούθως  θα υποβληθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών προς επικύρωση.

  Ενδιαφέρον, ωστόσο, υπάρχει και για το πλαίσιο της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που φαίνεται να εξασφαλίζει η FFG. Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr., ως εγγύηση για την εξασφάλιση κεφαλαίων προτάθηκαν περιουσιακά στοιχεία και ακίνητα της εταιρείας, του κτιρίου που στέγαζε το "Μινιόν" (σ.σ. ιδιοκτησίας της εταιρείας) συμπεριλαμβανομένου, που δεν έχουν δεσμευτεί από την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα.

  Η εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης θα επιτρέψει αφενός η εταιρεία να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση στο (σημαντικό) χρονικό διάστημα μέχρι την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, αφετέρου να εξασφαλίσει νέες συμφωνίες διανομής προϊόντων ένδυσης για το δίκτυο της.

  Παρά τα γνωστά προβλήματα, η Folli Follie Group διατηρεί ηγετική παρουσία στον κλάδο των πολυκαταστημάτων στην ελληνική αγορά, μέσω ενός δικτύου τριών καταστημάτων "Factory Outlet", ενώ έχει ξεκινήσει τη στρατηγική ανάπτυξη των δικών της multi brand concept stores, Collective και Sport Loft.

  Περαιτέρω, η διοίκηση και οι νομικοί της σύμβουλοι επιδιώκουν την αποδέσμευση χρηματικών ποσών που έχει "παγώσει" η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα, κάτι που εάν καταστεί εφικτό θα ενισχύσει τη ρευστότητα της FFG.

  Υπενθυμίζεται, επίσης, πως η εταιρεία έχει εξασφαλίσει προσωρινή προστασία από τους πιστωτές έως και τις 6 Δεκεμβρίου, μετά την έγκριση του αιτήματος υπαγωγής της στις διατάξεις του άρθρου 106α από το αρμόδιο δικαστήριο.

  Την ίδια στιγμή, σε μια παράπλευρη εξέλιξη, η είσοδος του κινεζικού κολοσσού Alibaba στο μετοχικό κεφάλαιο της Dufry, ενισχύει σημαντικά την κεφαλαιοποίηση του ελβετικού ομίλου, leader στο ταξιδιωτικό retail, μετοχές του οποίου κατέχει η Folli Follie.

  Όπως ανακοινώθηκε, η Alibaba Group συμφώνησε να αποκτήσει το 10% της Dufry AG, δίνοντας "ανάσα" στον ελβετικό όμιλο οι πωλήσεις του οποίου έχουν χτυπηθεί σφοδρά από την πανδημία και την κατάρρευση του κλάδου των αερομεταφορών. Χθες, η μετοχή της Dufry έκλεισε με άνοδο 19,46%.

  Με βάση την τελευταία ενημέρωση, η Folli Follie έχει στο ενεργητικό της 930.461 μετοχές της Dufry AG, εκ των οποίων οι 125.733 μετοχές κυριότητας της Strenaby Finance Ltd είναι ενεχυριασμένες για δάνειο χωρίς δυνατότητα αναγωγής. Οι υπόλοιπες 804.728 μετοχές είναι υπό μεσεγγύηση, εκ των οποίων οι 603.543 αποτελούσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Dufry AG.

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμη:

  Προστασία από τους πιστωτές έως τις 6 Δεκεμβρίου εξασφάλισε η Folli Follie

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020