Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Οκτ-2020 16:09

  ΕΤΕ: Επένδυση 50 εκατ. ευρώ στο "πράσινο" ομόλογο από την EBRD

  ΕΤΕ: Επένδυση 50 εκατ. ευρώ στο "πράσινο" ομόλογο από την EBRD
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) επενδύει 50 εκατ. ευρώ στην έκδοση "πράσινου" ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας, συνδυάζοντας τη στήριξη που προσφέρει για την τόνωση της κεφαλαιαγοράς με τη στήριξη για την "πράσινη" οικονομία στην Ελλάδα.

  Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό μέγεθος της έκδοσης του ομολόγου είναι 500 εκατ. ευρώ. 

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επένδυση της ΕBRD θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση "πράσινων" έργων όπως αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, σε ευθυγράμμιση με το πλαίσιο της έκδοσης του ομολόγου της ΕΤΕ.

  Τα κεφάλαια αναμένεται επίσης να βοηθήσουν να ενισχυθεί η ευελιξία της ΕΤΕ, βοηθώντας την να χτίσει σταδιακά το ελάχιστο απαιτούμενο όριο των κεφαλαίων της και τις ευέλικτες υποχρεώσεις σε ένα περιβάλλον που επηρεάζεται δυσμενώς από την πανδημία του κορονοϊού.

  Η Andreea Moraru, περιφερειακή επικεφαλής για την Ελλάδα και την Κύπρο, σημείωσε σχετικά: "Είναι μια σημαντική και καινοτόμος συναλλαγή που ενισχύει την ελληνική κεφαλαιαγορά, ενώ τυην ίδια στιγμή στηρίζει τον τραπεζικό τομέα αλλά και τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία στη χώρα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020