Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Οκτ-2020 11:28

  Επανεμφάνιση της Emma Capital για Vivartia

  Επανεμφάνιση της Emma Capital για Vivartia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Λίγες μόλις ημέρες μετά την έναρξη των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων της MIG με το αμερικανικό fund CVC Capital Partners αντικείμενο των οποίων είναι η Vivartia, στο προσκήνιο εμφανίσθηκε πριν από λίγες ώρες ένας ακόμη διεκδικητής. 

  Πρόκειται για την Emma Capital, η οποία όπως επιβεβαίωσε στο Capital.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της MIG απέστειλε επιστολή τόσο στη MIG όσο και στην Τράπεζα Πειραιώς, επαναφέροντας το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της Vivartia. Δεν είναι η πρώτο φορά τα τελευταία χρόνια που η  Emma Capital εκδηλώνει ενδιαφέρον για τη Vivartia, μόνο που "στο παρελθόν ήταν άλλες οι συνθήκες”, ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή του ομίλου MIG. 

  Τόσο στην επιστολή της Emma Capital, όσο και στην απάντηση που της απέστειλε η MIG γίνεται αναφορά στις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα με το αμερικανικό fund CVC Capital Partners οι οποίες ολοκληρώνονται στις 6 Νοεμβρίου. 

  Η πώληση της Vivartia αποτελεί μονόδρομο τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για τη MIG προκειμένου να μειώσουν την έκθεση που έχουν προς τις Τράπεζες, και οι τελευταίες να περιορίσουν την έκθεσή τους προς αυτές. Οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου VIVARTIA την 31/12/2019, άγγιζαν το ποσό των 424,222 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 374,180 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις και 50,042 εκατ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις, το μεσοσταθμικό επιτόκιο των οποίων ανήλθε πέρυσι σε 4,87%. Ενώ η MIG έχει προθεσμία έως το τέλος του έτους να βρει λύση για την αποπληρωμή των δικών της δανείων ύψους 250 εκατ. ευρώ προς την Πειραιώς, κάτι που θα επιτύχει εν μέρει ή εν όλω αν η Vivartia πουληθεί.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ