Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 23-Αυγ-2007 14:20

    Δάιος Πλαστικά: Πτώση 73,5% στα καθαρά κέρδη 6μήνου

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Μείωση 73,5% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Δάιος Πλαστικά για την περίοδο του εξαμήνου του 2007, τα οποία διαμορφώθηκαν στις 318.000 ευρώ, ήτοι  0,0212 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,0802 της αντίστοιχης περιόδου του 2006.

    Όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση, αύξηση 8,9% εμφάνισε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Δάιος Πλαστικά αβεε που ανήλθε σε 8,499 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2007. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ( ΕΒΙΤDA) έφθασαν τα 1419 χιλ.ευρώ αυξημένα κατά 3,2%, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 395 χιλ. ευρώ μειωμένα κατά 73,4% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2006.   

    Στην μητρική Δάιος Πλαστικά αβεε ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 8,499 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 8,9%.Τα κέρδη πρό φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) ανήλθαν σε 1,448 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,3%, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σε 136 χιλ. ευρώ μειωμένα κατά 88,6%.

    Η σημαντική πτώση των καθαρών κερδών αποδίδεται σε τρεις κυρίως λόγους:

    - To υψηλό χρηματοοικονομικό κόστος λόγω των νέων επενδύσεων.
    - Στις αυξημένες δαπάνες και αποσβέσεις κατά το πρώτο στάδιο λειτουργίας του ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.
    - Στις υψηλές τιμές των α΄ υλών οι οποίες είχαν ως συνέπεια την μείωση του περιθωρίου κέρδους της εταιρίας.

    Τέλος, σημειώνεται πως σε επίπεδο Ομίλου πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις ύψους 2.608 χιλ. ευρώ. Οι επενδύσεις έγιναν από την θυγατρική Hellas Holiday Hotels AE και αφορούν δαπάνες για την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης δυναμικότητας 717 κλινών. Η επένδυση έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Ν.3299/2004. Συγκεκριμένα το ύψος της επένδυσης που εγκρίθηκε ανέρχεται σε 49.500 χιλ. ευρώ και το ποσό της επιχορήγησης 17.325 χιλ. ευρώ (35%).

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ