Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Σεπ-2020 11:10

  Alpha Bank: Ξεκίνησε το carve-out με μεταβίβαση της δραστηριότητας NPEs στην Cepal

  Alpha Bank: Ξεκίνησε το carve-out με μεταβίβαση της δραστηριότητας NPEs στην Cepal
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:09

  Της Νένας Μαλλιάρα 

  To σημαντικό στάδιο πριν από την ολοκλήρωση της τιτλοποίησης Galaxy στον προτιμητέο επενδυτή, ξεκίνησε να υλοποιεί η Alpha Bank.

  Πρόκειται  για τη μεταβίβαση της δραστηριότητας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (carve – out) της Alpha Bank στην θυγατρική εταιρεία διαχείρισης Cepal, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου 2020.

  Οι εργαζόμενοι που μεταφέρονται στην CEPAL θα λάβουν χρηματική παροχή 10 μικτών μηνιαίων αποδοχών με κατώτατο πλαφόν που ανέρχεται στο ποσό των 25.000€ και ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση που προέρχεται από τη λύση σύμβασης εργασίας δηλ. μηδέν φόρος έως 60 χιλιάδες ευρώ.

  Σημειώνεται ότι η Alpha Bank απέκτησε πρόσφατα το 100% της Cepal, εξαγοράζοντας το μερίδιο της Centerbridge (60%). Στο πλαίσιο της τιτλοποίησης Galaxy, το πρώτο βήμα θα είναι η πώληση της νέας Cepal (το 80%) στον επενδυτή που θα είναι ο ίδιος που θα αγοράσει την τιτλοποίηση Galaxy, αποκτώντας και το 95% των τίτλων μεσαίας και χαμηλής διαβάθμισης της τιτλοποίησης.

  Δρομολογώντας σήμερα τη διαδικασία του carve – out, η Alpha Bank ανακοινώνει ότι η μεταβίβαση της Δραστηριότητας Διαχείρισης NPEs της Alpha Bank στην Cepal αποτελεί βασικό στάδιο της μεγάλης συναλλαγής (Project Galaxy) που υλοποιεί η Τράπεζα. Παράλληλα, συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Cepal, του πρώτου servicer που αδειοδοτήθηκε στην ελληνική αγορά σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4354, και στην ανάδειξή της ως την ισχυρότερη Εταιρεία Διαχείρισης NPEs στην Ελλάδα και εκ των πρωταγωνιστριών στη νοτιοανατολική Ευρώπη. 

  Η μεταφορά στην Cepal του προσωπικού της Τράπεζας, που εντάσσεται στη δραστηριότητα διαχείρισης NPEs, θα πραγματοποιηθεί με όλες τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας (Π.Δ. 178) και με πλήρη σεβασμό των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καθώς και των λοιπών παροχών που σήμερα απολαμβάνουν.

  Επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική της στήριξη προς τους εργαζομένους στον Όμιλο και την αποφασιστικότητά της για την υλοποίηση του Project Galaxy με όρους ασφάλειας και προοπτικής για το προσωπικό που θα στηρίξει την ανάπτυξη της Cepal, η Διοίκηση της Alpha Bank εκφράζει την ικανοποίησή της για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους του Συλλόγου των Εργαζομένων στην Τράπεζα. 

  Οι όροι με τους οποίους το προσωπικό της Alpha Bank που απασχολούνταν στη δραστηριότητα διαχείρισης NPEs μεταβαίνει στην Cepal, αναμένεται να γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση της Τράπεζας.

  Με ποιους όρους γίνεται η μετάβαση του προσωπικού

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank το περιεχόμενο της συμφωνίας περιλαμβάνει τα εξής: 

  1. Πλήρη αναγνώριση των ετών προϋπηρεσίας από τη Cepal, όλων των εργαζομένων.

  2. Ουδεμία μισθολογική μεταβολή στις αποδοχές του εργαζόμενου με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων που λαμβάνει.

  3. Διατηρούνται όλες οι οικειοθελείς παροχές (όπως π.χ. έξοδα κίνησης, αυτοκίνητο, κινητό τηλέφωνο και κλπ).

  4. Διατηρείται το βρεφονηπιακό επίδομα με τους ίδιους ακριβώς όρους που ισχύουν στην Τράπεζα.

  5. Διατηρείται το ομαδικό νοσοκομειακό πρόγραμμα με τους υφιστάμενους όρους.

  6. Διατηρείται το εξωνοσοκομειακό πρόγραμμα με τους υφιστάμενους όρους.

  7. Διατηρείται το υφιστάμενο αποταμιευτικό πρόγραμμα της ΑΧΑ, δίνοντας το πλεονέκτημα της καταβολής συνολικού ποσού (100%) του ατομικού λογαριασμού που προέρχεται από τις εισφορές του εργαζόμενου αλλά και του εργοδότη, με δέσμευση της Cepal συνέχισης καταβολής εισφοράς σε αντίστοιχο πρόγραμμα.

  8. Διατηρείται η ίδια τιμολογιακή πολιτική, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις στα υφιστάμενα εξυπηρετούμενα δάνεια και κάρτες.

  9. Οι δικαιούχοι του λογαριασμού αρωγής τέκνων θα λάβουν, όλως εξαιρετικώς, το 100% των εισφορών εργαζόμενου και εργοδότη.

  10. Οι εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ βάσει του νόμου 4680/2020 έχουν το δικαίωμα να διατηρήσουν την επικουρική τους ασφάλιση.

  11. Οι εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι στο ΤΑΥΤΕΚΩ, βάσει του Νόμου 4680/2020 θα επανεγγραφούν στο Ταμείο διατηρώντας τις υφιστάμενες παροχές.

  12. Οι εργαζόμενοι που προέρχονται από την πρώην Πίστεως και πρώην Εμπορική διατηρούν το προσυνταξιοδοτικό δικαίωμα βάσει των Νόμων 4387/2016 και 4680/2020 εφόσον έχουν πρωτοασφαλισθεί πριν την 1/1/93. Η μεταφορά δεν επηρεάζει το εν λόγω δικαίωμα το οποίο συνεχίζει να ισχύει και μπορεί να το ασκήσει όποτε επιθυμεί ο ασφαλισμένος.

  13. Οι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι της πρ. Ιονικής και πρ. Εμπορικής που καταβάλλουν εισφορές στον Κλάδο Πρόνοιας του ΤΑΥΤΕΚΩ, στα πλαίσια καθολικής διαδοχής, θα εξακολουθήσουν να καταβάλλουν εισφορές με την προϋπόθεση (που ήδη έχουμε ζητήσει) σχετικής υπουργικής απόφασης.

  14. Το ομαδικό πρόγραμμα ζωής θα μεταφερθεί στο ομαδικό πρόγραμμα της Cepal.

  15. Θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία ωράριο και το δικαίωμα κανονικής άδειας ισχύει λαμβανομένης υπόψη της προϋπηρεσίας.

  16. Οι εργαζόμενοι, προερχόμενοι από την πρ. Πίστεως θα λάβουν στο ακέραιο το συνολικό ποσό του εφάπαξ που έχει παρακρατηθεί από την Τράπεζα.

  17. Οι εργαζόμενοι που μεταφέρονται στην CEPAL θα λάβουν χρηματική παροχή 10 μικτών μηνιαίων αποδοχών με κατώτατο πλαφόν που ανέρχεται στο ποσό των 25.000€ και ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση που προέρχεται από τη λύση σύμβασης εργασίας δηλ. μηδέν φόρος έως 60 χιλιάδες €.

  Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank "Η επιτυχία της διαπραγμάτευσης ολοκληρώθηκε με την ενσωμάτωση της προϋπηρεσίας, των μισθολογίων και των λοιπών παροχών στους όρους της ατομικής σύμβασης που θα υπογραφεί ξεχωριστά από κάθε συνάδελφο (κύριο σώμα-προσαρτήματα). Αυτό σημαίνει ότι με την ατομική του σύμβαση ο συνάδελφος ενσωματώνει στα ατομικά του δικαιώματα ό,τι μέχρι σήμερα έχει. Οι όροι της ατομικής σύμβασης μόνο προς το καλύτερο μπορούν να εξελιχθούν και όχι προς το δυσμενέστερο όπως ρητά προβλέπει ο Ν. 1876/1990".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ