Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Σεπ-2020 18:51

  Revoil: Αύξηση 16% στα κέρδη προ φόρων α΄ εξαμήνου

  Revoil: Αύξηση 16% στα κέρδη προ φόρων α΄ εξαμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διψήφια άνοδο κατά 16% κατέγραψαν τα κέρδη προ φόρων της Revoil το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κλείνοντας στα 1,67 εκατ. ευρώ έναντι 1,44 εκατ. ευρώ το 2019.

  Η κερδοφορία ενισχύθηκε κυρίως από την σημαντική άνοδο κατά 42% των πωλούμενων όγκων στο πετρέλαιο θέρμανσης και την προώθηση προϊόντων με υψηλότερα περιθώρια.

  Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες καυσίμων (βενζίνες, πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης και marine) της εταιρείας το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανήλθαν στα 392 εκατ. ευρώ λίτρα έναντι 370,24 εκατ. ευρώ λίτρα το 2019 εμφανίζοντας άνοδο 5,87%.

  Πιο αναλυτικά οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης κατέγραψαν σημαντική άνοδο 42% περίπου, το marine 5,3% ενώ απώλειες 1,9% εμφάνισαν οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης και 17,6% οι βενζίνες.

  Η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών των καυσίμων το πρώτο εξάμηνο του 2020 με την μέση τιμή του πετρελαίου να καταγράφει απώλειες 35,7% (42,35 δολ./βαρέλι έναντι 65,9 δολ./βαρέλι το πρώτο μισό του 2019), οδήγησε τις πωλήσεις τις εταιρείας χαμηλότερα οι οποίες έκλεισαν στα 299,51 εκατ. ευρώ από 348,32 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019 παρουσιάζοντας μείωση 14% παρά το γεγονός ότι οι συνολικοί πωλούμενοι όγκοι καυσίμων στο ίδιο διάστημα κινήθηκαν υψηλότερα. 

  Το μικτό κέρδος της εταιρείας ανήλθε στα 12,57 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος ποσού 12,37 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) έκλεισαν με οριακή άνοδο στα 5,38 εκατ. ευρώ έναντι 5,35 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019. 

  Η REVOIL το πρώτο εξάμηνο του 2020 ενέταξε 18 νέα πρατήρια στο δίκτυο με τα σήματά της, ενίσχυσε τις πωλήσεις των εμπλουτισμένων καυσίμων της revolution αυξάνοντας την συμμετοχή τους στο συνολικό μείγμα πωλήσεων καυσίμων της εταιρείας, ενώ διεύρυνε τον αριθμό των συμβεβλημένων πρατηρίων REVOIL και Εταιρικών πελατών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καρτών στόλου για τους επαγγελματίες Revoil Fuel Card. 

  Στο δύσκολο περιβάλλον της πανδημίας με τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και την πτώση του τουρισμού, η εταιρεία στηριζόμενη στην μεγάλη αύξηση των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης λόγω των πολύ χαμηλών τιμών πώλησης και την χρονική παράταση εμπορίας του προϊόντος, υπερκάλυψε τις χαμηλότερες πωλήσεις στα καύσιμα κίνησης κλείνοντας το εξάμηνο ανοδικά σε επίπεδο συνολικών πωλούμενων όγκων, με επιδόσεις καλύτερες της Αγοράς (Motorfuels & πετρέλαιο θέρμανσης: REVOIL +7,5%, Αγορά - 0,1%). 

  Παράλληλα, στα πλαίσια του μεσοπρόθεσμου στόχου της για σταδιακή μείωση του Τραπεζικού της Δανεισμού, η εταιρεία το πρώτο εξάμηνο του 2020 μείωσε τα Τραπεζικά της Δάνεια κατά 1,4 εκατ. ευρώ ευρώ. 

  Η θετική πορεία της εταιρείας μέχρι και την τρέχουσα χρονική περίοδο, καθώς και η προσαρμογή της στρατηγικής της στα πλαίσια διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης COVID19, σε συνδυασμό με την εξέλιξη της εν λόγω κρίσης στη Χώρα μας και τα μέτρα που εφαρμόζονται, καθώς και η ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης από την περίοδο του Οκτωβρίου που εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, αποτελούν σημαντικές παραμέτρους που θα καθορίσουν τις επιδόσεις της εταιρείας για το υπόλοιπο της χρήσης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ