Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Σεπ-2020 08:51

  FDL Group: Επένδυση 5 εκατ. ευρώ για Τεχνητή Νοημοσύνη στα logistics

  FDL Group: Επένδυση 5 εκατ. ευρώ για Τεχνητή Νοημοσύνη στα logistics
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και της Ρομποτικής στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας προχωρά ο όμιλος FDL Group, μέσω της συνεργασίας της με την εξιδεικευμένη κινεζική εταιρεία GEEK+, η οποία αναπτύσσει έξυπνα συστήματα διαχείρισης αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

  Ο όμιλος FDL Group ανέλαβε την αποκλειστική αντιπροσώπευση της GEEK+ με στόχο να παρέχει εξειδικευμένα ρομποτικά συστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Όπως σημειώθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση για την ανακοίνωση της συνεργασίας η FDL θα παρέχει συστήματα ρομποτικής όχι μόνο στα δικά της κέντρα διανομής αλλά και σε άλλους παρόχους υπηρεσιών logistics.

  "Στο χώρο αυτό των Logistics Intelligence, έχουμε ήδη επενδύσει 2,5 εκατομμύρια, και θα επενδύσουμε ακόμα 3 σε σύντομο χρονικό διάστημα με στόχο να δώσουμε ευελιξία και πρωτοποριακές λύσεις στην ελληνική αγορά”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FDL Group κ. Βασίλης Καρακουλάκης.

  Σύμφωνα με τον ίδιο η συνεργασία του ομίλου με την Geek+, συνίσταται στην υποστήριξη και την προώθηση των λύσεων της στον ελληνικό χώρο και σε δεύτερη φάση στην υλοποίηση των λύσεων σε όλο το εύρος του Ελληνικού Supply Chain.

  "Πρωτοπόροι όπως πάντα, προσθέτουμε στις υπηρεσίες που δίνουμε, εκτός από λογισμικό διαχείρισης αποθηκών, και λύσεις αυτοματισμού που εξελίσσουν τον τρόπο δουλειάς. Ειδικά οι λύσεις της Geek+ στην Εφοδιαστική Αλυσίδα στοχεύουν σε κέντρα διανομών που εξυπηρετούν τη νέα τάση, δηλαδή το ηλεκτρονικό εμπόριο”, τόνισε ακόμη.

  Σύμφωνα με τον όμιλο FDL Groupe, οι καινοτομίες και οι εφαρμογές ρομποτικής και Artificial Intelligence, ανεβάζουν το επίπεδο των υπηρεσιών, βελτιώνουν χρόνους και κόστη και αναγάγουν την εμπειρία των e-shop και όχι μόνο, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

  ‘Όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά χθες η εφαρμογή της ρομποτικής μπορεί να ανεβάσει κατά 300% την παραγωγικότητα ενός εργαζομένου στα κέντρα διανομής. Μάλιστα τα συστήματα αυτά δεν υποστηρίζουν μόνο μεγάλες αποθήκες αλλά όπως είπε ο κ. Καρακουλάκης μπορούν να αξιοποιηθούν αι σε μικρότερες μονάδες.

  "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον όμιλο FDL ως αποκλειστικό αντιπρόσωπό μας σε Ελλάδα και Κύπρο και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία μας, για να παρέχουν πλήρως ολοκληρωμένες πληροφορίες και εξατομικευμένες λύσεις σε όλο το φάσμα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Επιπρόσθετα, η μεγάλη και εκτεταμένη πελατειακή βάση του ομίλου FDL, θα βοηθήσει  στην παροχή ευρείας γκάμας λύσεων ρομποτικής που εφαρμόζονται σε μια μεγάλη ποικιλία σεναρίων βιομηχανίας”, σημείωσε ο πρόεδρος της Geek+ Ευρώπης, Jackson Zhang.

  Χαιρετίζοντας την συνεργασία ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε ότι "η αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα δημιουργούν μία συνέργεια και μία σύμπραξη που μπορεί στον τομέα τους να αποτελέσει πολύ σημαντική αλλαγή στα επιχειρηματικά δρώμενα της Ελλάδος. Και είναι σημαντικό ότι στην Ελλάδα ακόμα και στην παρούσα κρίση που όλοι διανύουμε τα επιχειρηματικά projects προχωρούν, οι νέες επενδύσεις προχωρούν κι εμείς είμαστε εδώ για στηρίζουμε όσο μπορούμε περισσότερο”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ