Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Σεπ-2020 10:50

  ΔΕΗ: Γιατί μείωσε τη συμμετοχή της η Silchester

  ΔΕΗ: Γιατί μείωσε τη συμμετοχή της η Silchester
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κάτω από το 5% έπεσε η συμμετοχή της Silchester στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο χρηματιστήριο η εταιρεία. Συγκεκριμένα η συμμετοχή του βρετανικού fund υποχώρησε στο 4,95%.

  Υπενθυμίζεται ότι η Silchester είχε εγκλωβιστεί στη μετοχή της ΔΕΗ από το 2011 και προχώρησε σε μείωση του ποσοστού της σε δύο φάσεις εκμεταλλευόμενη την άνοδο της μετοχής της εταιρείας προκειμένου να καλύψει τις απώλειές της.

  Συγκεκριμένα, η πρώτη πώληση έγινε το Δεκέμβριο του 2019 όταν από 13,8% περιόρισε τη συμμετοχή της στο 9,92%. Η πώληση έγινε σε τιμή 150% υψηλότερη από τα χαμηλά του έτους και συγκεκριμένα στα 3,296 ευρώ (από 1,318 που ήταν το χαμηλό έτους).

  Η τελευταία πώληση έγινε σε τιμή 179% υψηλότερη από τα χαμηλά του έτους, δηλαδή στα 4,33 ευρώ (από 1,55 ευρώ που ήταν το χαμηλό).

  Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση στο χρηματιστήριο:

  Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τον Νόμο 3556/2007 και κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης που έλαβε στις 8.9.2020 από την εταιρία "Silchester International Investors LLP" ("Silchester") με την ιδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων για τους παρακάτω πελάτες:

  -     Silchester International Investors International Value Equity Trust

  -     Silchester International Investors International Value Equity Group Trust

  -     Silchester International Investors International Value Equity Taxable Trust

  -     Silchester International Investors Tobacco Free International Value Equity Trust

  -     The Calleva Trust

  Στις 7.9.2020 η συνολική συμμετοχή των παραπάνω διαμορφώθηκε σε 11.492.509 μετοχές ή 4,95% των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΕΗ από 9,92% στις 11.12.2019.

  Η Silchester έχει πλήρη διακριτική ευχέρεια από τους πελάτες της για τις επενδύσεις τους και εξουσιοδότηση να ψηφίζει για λογαριασμό τους. Εντούτοις, η Silchester δεν ενεργεί ως θεματοφύλακας για τους πελάτες της και επομένως οι μετοχές δεν τηρούνται  στο όνομα της Silchester αλλά στο όνομα της τράπεζας-θεματοφύλακα (custodian bank) κάθε πελάτη.

  Η μεταβολή της συμμετοχής της Silchester οφείλεται σε μια σειρά από συναλλαγές σε διάφορες ημερομηνίες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ