Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Σεπ-2020 18:23

  AVE: Μεταβίβασε τον κλάδο εκμετάλλευσης κινηματογραφικών αιθουσών

  AVE: Μεταβίβασε τον κλάδο εκμετάλλευσης κινηματογραφικών αιθουσών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τον κλάδο εκμετάλλευσης κινηματογραφικών αιθουσών μεταβίβασε ο Όμιλος της AVE ΑΕ, σε εφαρμογή του στρατηγικού του σχεδιασμού βασική παράμετρο του οποίου αποτελεί η στόχευση στις βασικές του δραστηριότητες, πωλώντας την κατά 75,56% συμμετοχή του στην εταιρία Ster Cinemas, έναντι ποσού  1εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη.

  Ειδικότερα, η εν λόγω απόφαση εντάσσεται στο πλάνο αποεπένδυσης του Ομίλου από δραστηριότητες οι οποίες είτε δεν σχετίζονται με το στρατηγικό του προσανατολισμό, είτε είναι ζημιογόνες, και επικέντρωσης των κεφαλαιακών και λοιπών πόρων του στην περαιτέρω ανάπτυξη του βασικού του, πλέον, εμπορικού πυλώνα  αυτού της διανομής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

  Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή του τομέα της εκμετάλλευσης κινηματογραφικών αιθουσών στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών του Ομίλου κατά τη χρήση 2019 ανήλθε σε 12% περίπου, ενώ αντίστοιχα η συνεισφορά του στην Καθαρή Θέση του Ομίλου ήταν αρνητική κατά  - 6εκ. ευρώ, γεγονός το οποίο υποδηλώνει ότι η παραπάνω αποεπένδυση θα έχει θετική επίδραση στα αποτελέσματα και στην Καθαρή Θέση του Ομίλου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ