Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Αυγ-2020 14:45

  Αναβολή δύο εβδομάδων για τη Γενική Συνέλευση της ΜΙG

  Αναβολή δύο εβδομάδων για τη Γενική Συνέλευση της ΜΙG
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου πήρε αναβολή η Γενική Συνέλευση των μετόχων της MIG που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί σήμερα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η αναβολή αποφασίστηκε για την καλύτερη προετοιμασία λόγω της πολυπλοκότητας των θεμάτων που ήταν προγραμματισμένα να συζητηθούν κατά τη σημερινή γενική συνέλευση καθώς και για την επίλυση διαδικαστικών θεμάτων.

  Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται η έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και της συνολικής διαχείρισης του 2019, καθώς και η αλλαγή έδρας και του καταστατικού της MIG.

  Ακόμη οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν την πρόταση του ΔΣ για συμψηφισμό μέρους του υπέρ το άρτιον αποθεματικού της εταιρείας προς απόσβεση ισόποσων ζημιών προηγούμενων χρήσεων. Ειδικότερα το ΔΣ της εταιρείας προτείνει τον συμψηφισμό μέρους του υπέρ το άρτιον αποθεματικού ύψους 3,94 δισ. προς απόσβεση ισόποσων ζημιών παρελθουσών χρήσεων.

  Σημειώνεται ότι στο υπέρ το άρτιον αποθεματικό συμπεριλαμβάνεται ειδικό αποθεματικό ύψους 184 εκατ. ευρώ που έχει σχηματισθεί σύμφωνα με την από 25.10.2012 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, το οποίο μπορεί μόνο είτε να κεφαλαιοποιηθεί είτε να συμψηφισθεί για απόσβεση ζημιών της εταιρείας. 

  Στις προς διαγραφή ζημίες συμπεριλαμβάνεται ποσό ύψους περίπου 170 εκατ. ευρώ το οποίο έχει καταχωρηθεί μειωτικά της υπέρ το άρτιον διαφοράς σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και αφορά κυρίως έξοδα αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου.

  Σύμφωνα με το ΔΣ της εταιρείας κατόπιν του συμψηφισμού, το υπέρ το άρτιον αποθεματικό της εταιρείας (Λογαριασμός 41.00 "Καταβλημένη διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο") θα κατέλθει σε 100 εκατ. ευρώ.

  Κ.Κ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ