Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Αυγ-2020 07:40

  Μερίδιο 30% στις αιτήσεις του προγράμματος "γέφυρα" για την doValue

  Μερίδιο 30% στις αιτήσεις του προγράμματος "γέφυρα" για την doValue
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Νένας Μαλλιάρα

  Μερίδιο 30% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα "γέφυρα" για την επιδότηση δανείων συνδεδεμένων με την πρώτη κατοικία δανειοληπτών που πλήττονται από τον κορονοϊό, κατέχει η doValue Greece.

  Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα επιδότησης δόσεων δανείων με εξασφάλιση την κύρια κατοικία, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, η doValue Greece διαχειρίζεται τις περιπτώσεις δανείων που εμπίπτουν στο πρόγραμμα και περιλαμβάνονται στα υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιά της.

  Πρόκειται συγκεκριμένα για το χαρτοφυλάκιο Cairo που ανήκει στην doValue καθώς και το χαρτοφυλάκιο Pillar που ανήκει στην Pimco, όπως επίσης και δάνεια της Eurobank.

  Από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα "γέφυρα", περίπου το 1/3 αφορούν είτε δάνεια Eurobank είτε δάνεια των χαρτοφυλακίων που διαχειρίζεται η doValue Greece.

  Η εταιρεία διαχείρισης προωθεί συστηματικά το πρόγραμμα "γέφυρα", ενημερώνοντας τους δικαιούχους πελάτες της μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, SMS και e-mail, ενώ λειτουργεί και ειδική υπηρεσία ενημέρωσης και υποστήριξης των πελατών.

  Όπως αναφέρει στο Capital.gr o Τάσος Πανούσης, Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Greece, στόχος είναι οι πελάτες που ήταν μέχρι σήμερα ενήμεροι και πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού να συνεχίσουν να εξυπηρετούν ομαλά τα δάνειά τους, αλλά και οι δανειολήπτες με δάνεια σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών ή καταγγελμένα, να έχουν κίνητρο για τη ρύθμιση των δανείων τους. 

  Όπως έγραψε το Capital.gr, οι αιτήσεις στο πρόγραμμα "γέφυρα" ξεπερνούν τις 32.000 στις πρώτες δύο εβδομάδες λειτουργίας του προγράμματος, ενώ σημαντικά μεγαλύτερος αναμένεται ο όγκος των αιτήσεων με την επιστροφή των δικαιούχων από τις θερινές διακοπές.

  Ενίσχυση της ηγετικής θέσης

  Πέραν του προγράμματος "γέφυρα", η ηγετική παρουσία της doValue Greece στην ελληνική αγορά των κόκκινων δανείων ενισχύεται πολύ δυναμικά από τον Ιούνιο όταν ανακοινώθηκε επισήμως η συμφωνία Eurobank και doValue για την πώληση της Eurobank FPS και τη μετονομασία της σε doValue Greece.

  Όπως αναφέρει ο CEO της εταιρείας, Τ. Πανούσης, η doValue Greece διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή περίπου το 41% των μη εξυπηρετούμενων δανείων που βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος.

  Η εταιρεία προετοιμάζεται για την ανάληψη της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου Icon που αγόρασε η Bain Capital από την Εθνική Τράπεζα και με την εκκίνηση της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου, θα ανεβάσει το ύψος των υπό διαχείριση δανείων στα 31 δισ. ευρώ.

  Παράλληλα, η doValue Greece βρίσκεται και στον δεύτερο γύρο, των δεσμευτικών προσφορών, για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου Castor της Παγκρήτιας Τράπεζας. Πρόκειται για μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνολικής απαίτησης περίπου 1,15 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1/3 θα τιτλοποιηθούν και θα τεθούν προς πώληση και τα υπόλοιπα 2/3 θα δοθούν προς διαχείριση.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το προς τιτλοποίηση και πώληση χαρτοφυλάκιο ανέρχεται σε περίπου 365 εκατ. ευρώ και αποτελείται κυρίως από μικρά επιχειρηματικά δάνεια (τα μισά από αυτά έχουν καταγγελθεί) με εξασφαλίσεις σε ξενοδοχεία, οικόπεδα και βιομηχανικά κτίρια. Το προς διαχείριση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει δάνεια μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, ύψους 783 εκατ. ευρώ.

  Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το χαρτοφυλάκιο Castor αναμένεται τον Σεπτέμβριο και η doValue Greece θα διεκδικήσει τόσο το προς πώληση, όσο και το προς διαχείριση χαρτοφυλάκιο.

  Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί η λειτουργική συγχώνευση των δύο θυγατρικών με τις οποίες έχει παρουσία στην Ελλάδα η ιταλική doValue: της doValue Hellas που διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο Solar (μη εξυπηρετούμενα δάνεια 2 δισ. ευρώ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών) και της doValue Greece που προέκυψε μετά την εξαγορά της θυγατρικής εταιρείας απαιτήσεων της Eurobank, FPS.

  Υπενθυμίζεται ότι Eurobank και doValue έχουν συνάψει στρατηγική συμφωνία διάρκειας 14 ετών, με βάση την οποία η Τράπεζα ανέθεσε στην doValue Greece τη διαχείριση του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, καθώς  και τη διαχείριση όλων των δανείων της Τράπεζας σε καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ