Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Αυγ-2020 10:25

  Τρ. Πειραιώς: Αναβαθμίζει σε "neutral" τη σύσταση για τη μετοχή η UBS

  Τρ. Πειραιώς: Αναβαθμίζει σε "neutral" τη σύσταση για τη μετοχή η UBS
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, σε "neutral" από "sell" προηγουμένως, προχωρά η UBS, επικαλούμενη το μειωμένο ρίσκο κεφαλαιακής ανεπάρκειας.

  Σε έκθεσή του με ημερομηνία 11 Αυγούστου, ο οίκος επισημαίνει ότι ο pro forma δείκτης CET1 της τράπεζας βελτιώθηκε σημαντικά στο β' τρίμηνο στο 11,6%, καθοδηγούμενος από τα κέρδη, τα μη πραγματοποιηθέντα κεφαλαιακά κέρδη και την ανακούφιση του σταθμισμένου ως προς τον κίνδυνο ενεργητικού (από την πρόσφατη τροποποίηση της διαχείρισης λογισμικού). Ως αποτέλεσμα, η UBS θεωρεί ότι ο κίνδυνος μιας ΑΜΚ έχει μειωθεί σημαντικά. Στην αποτίμησή της, εξακολουθεί να λαμβάνει υπόψιν ένα κεφαλαιακό έλλειμμα 0,4 δισ. ευρώ.

  Παράλληλα, η UBS μειώνει την τιμή-στόχο, στα 1,40 ευρώ από 1,44 ευρώ, επικαλούμενη της ελαφ΄ρως χαμηλότερη διαρθρωτική ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, τα 1-2 τρίμηνα καθυστέρησης στις τιτλοποιήσεις των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν την τράπεζα από το 1/3 των προβληματικών δανείων καθώς και τις προβλέψεις που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

  Κοιτάζοντας μπροστά, η UBS εκτιμά ότι καταλύτες για την Πειραιώς είναι η σχεδιαζόμενη τιτλοποίηση NPE αξίας 7 δισ. ευρώ και ο μετασχηματισμός της βασικής δραστηριότητας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ