Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Αυγ-2020 11:12

  Alpha Bank: Επιβεβαιώνει την υποβολή αίτησης υπαγωγής της τιτλοποίησης Galaxy στον "Ηρακλή"

  Alpha Bank: Επιβεβαιώνει την υποβολή αίτησης υπαγωγής της τιτλοποίησης Galaxy στον "Ηρακλή"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την υποβολή αίτησης υπαγωγής της τιτλοποίησης Galaxy στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυήσεων "Ηρακλής", ανακοίνωσε επισήμως η Alpha Bank.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Alpha Bank επιταχύνει την υλοποίηση της συναλλαγής τιτλοποίησης Μη-Εξυπηρετούμενων Δανείων Galaxy ("Galaxy”), η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα του Στρατηγικού της Σχεδίου που ανακοίνωσε το Νοέμβριο του 2019.

  Η συναλλαγή Galaxy απαρτίζεται από τρεις (3) τιτλοποιήσεις Μη-Εξυπηρετούμενων Δανείων, με κωδικές ονομασίες Orion, Galaxy II και Galaxy IV, συνολικής λογιστικής αξίας Ευρώ 10,8 δισ. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα υπέβαλε αίτηση υπαγωγής βάσει του ν.4649/2019 στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυήσεων "Ηρακλής”, για την ένταξη των τιτλοποιήσεων Orion και Galaxy ΙΙ λογιστικής αξίας 1,9 δισ. ευρώ και 5,7 δισ. ευρώ αντιστοίχως.

  Η αίτηση αφορά την παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας έως 3,04 δισ. ευρώ. Η αίτηση για το Galaxy IV θα ακολουθήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ