Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Αυγ-2020 08:59

  Frigoglass: Βουτιά στα κέρδη του β' τριμήνου λόγω κορονοϊού

  Frigoglass: Βουτιά στα κέρδη του β' τριμήνου λόγω κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ζημιογόνο ήταν το β' τρίμηνο του έτους για την Frigoglass, εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην απότομη μείωση των πωλήσεων εξαιτίας των επιπτώσεων των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν ως απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού.

  Συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφάνισε ζημιές 3,86 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 8,775 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σε επίπεδο α' εξαμήνου, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στις 586.000 ευρώ από 10,806 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019, σημειώνοντας πτώση 94,6%.

  Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που υιοθετήθηκαν από τις τοπικές αρχές σε αρκετές από τις αγορές μας, λόγω της πανδημίας COVID-19, είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση παραγγελιών από τους πελάτες και στους δύο κλάδους.

  Οι πωλήσεις β' τριμήνου μειώθηκαν κατά 55% σε σχέση με πέρυσι.

  Παράλληλα, στο β' τρίμηνο καταγράφεται:

  -Μείωση των ελεγχόμενων δαπανών μετά από πρωτοβουλίες της διοίκησης
  -Τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 70% σε σχέση με πέρυσι, ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων της πανδημίας, παρά τα μέτρα περικοπής των εξόδων και την προσαρμογή της παραγωγής στα χαμηλά επίπεδα ζήτησης
  -Μείωση των κεφαλαιακών δαπανών κατά 60% σε σχέση με πέρυσι με σκοπό τη διατήρηση χρηματικών πόρων
  -Επαρκή χρηματικά διαθέσιμα ύψους €64 εκατ. στο τέλος Ιουνίου για την κάλυψη των μελλοντικών χρηματοοικονομικών και λειτουργικών υποχρεώσεων
  -Ενίσχυση της ρευστότητας μέσω επέκτασης των πιστωτικών γραμμών και βελτίωσης της ευελιξίας διαχείρισης ταμειακών διαθεσίμων της εταιρείας χαρτοφυλακίου με έδρα στην Ολλανδία, μέσω είσπραξης μερισμάτων από τις δραστηριότητες μας στη Νιγηρία τον Ιούλιο

  Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:

  "Το δεύτερο τρίμηνο παρουσίασε σημαντικές επιχειρησιακές προκλήσεις, ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19, με απότομη μείωση των πωλήσεων λόγω του αντίκτυπου των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις. Καθώς το περιβάλλον της αγοράς παραμένει ευμετάβλητο και ιδιαίτερα αβέβαιο, είμαστε επιφυλακτικοί για την επίδοση μας το δεύτερο εξάμηνο του έτους, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να λαμβάνουμε μέτρα περικοπής των δαπανών και διατήρησης της ρευστότητας.

  Σε όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι κύριες προτεραιότητές μας παραμένουν η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των υπαλλήλων μας, καθώς και η διασφάλιση της συνέχισης των δραστηριοτήτων μας, ενώ παράλληλα προετοιμαζόμαστε συστηματικά με σκοπό να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά όταν αυξηθεί η ζήτηση, ώστε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους πελάτες μας."

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ