Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Αυγ-2020 19:55

  Μοτοδυναμική: Μείωση κύκλου εργασιών και EBITDA στο α΄ εξάμηνο

  Μοτοδυναμική: Μείωση κύκλου εργασιών και EBITDA στο α΄ εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποχώρηση εμφάνισαν τα μεγέθη της Μοτοδυναμική στο α΄ εξάμηνο του έτους, με τον όμιλο ωστόσο να αναμένει σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων του τους επόμενους μήνες λόγω των προσδοκιών για μερική ανάκαμψη του τουρισμού.

  Συνολικά, ο Όμιλος το α’ εξάμηνο του 2019 παρουσίασε κύκλο εργασιών 33,8 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 13,7% και κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (EBITDA) 1,4 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,2%. 

  Σύμφωνα με τον Όμιλο, οι δραστηριότητες της Yamaha και Porsche παρουσιάζουν οριακή αύξηση πωλήσεων φθάνοντας στα 30,1 εκατ. ευρώ με σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας σε όλα τα επίπεδα έως και 41% σε κέρδη προ φόρων.

  Από την άλλη, η δραστηριότητα της Sixt πλήττεται σοβαρά, όπως αναμενόταν, από την πανδημία με αποτέλεσμα την υποχώρηση των πωλήσεων κατά 60% και διεύρυνση των ζημιών. 

  Η διαχρονική εστίαση στην βελτιστοποίηση των ταμειακών ροών είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του καθαρού δανεισμού του Ομίλου, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, στα επίπεδα των 24,6 εκατ. ευρώ. 

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: "Το 2020 είναι αναμφισβήτητα μια δύσκολη χρονιά, γεμάτη προκλήσεις. Μας ικανοποιεί η ανθεκτικότητα της Yamaha και της Porsche σε μια ασταθή αγορά αλλά και η διατήρηση του Ebitda του Ομίλου πολύ κοντά στα επίπεδα του 2019 παρά την βίαιη υποχώρηση της Sixt. Προσδοκούμε σε μερική ανάκαμψη του τουρισμού τους επόμενους μήνες που θα οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση στα αποτελέσματα του Ομίλου."
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ