Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Ιουλ-2020 11:04

  Ν. Γεωργιάδης: (MLS): Θέλουμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της αγοράς

  Ν. Γεωργιάδης: Θέλουμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της αγοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου 

  Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των ομολογιούχων (για το ομόλογο ΜΛΣ03) καθώς τελικώς συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία (απαιτούνταν ποσοστό άνω του 51%). Επί συνόλου 6.700 ομολογιών, συγκεντρώθηκαν εξουσιοδοτήσεις για 3.949 ομολογίες, ποσοστό 58,94%. Ωστόσο, δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία (67%) για τη ψήφιση καταγγελίας του ομολογιακού. Έτσι, αναγκαστικά θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική γενική συνέλευση στις 5 Αυγούστου. 

  Ο κ. Χαρατσής της ΒΕΤΑ ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων εξήγησε τους λόγους που κρίθηκε απαραίτητο να συγκληθεί η γενική συνέλευση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την απόσυρση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ΜΛΣ από την ICAP (σ.σ. σήμερα είναι NR - Non Rated).

  Τι ανέφερε η διοίκηση 

  Κληθείς να αποτυπώσει τα τρέχοντα δεδομένα αναφορικά με τα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει η εταιρεία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MLS, Νάσσος Γεωργιάδης, εξήγησε πως το ζήτημα που έχει ανακύψει αφορά τα άυλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται λογιστική απάτη όπως ορισμένες πλευρές προβάλλουν. "Το ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει η εταιρεία είναι λογιστικό και αφορά τη σχέση των άυλων περιουσιακών στοιχείων σε σχέση με τις πωλήσεις της εταιρείας", σημείωσε. 

  Τόνισε πως οι απόψεις σχετικά με την αποτύπωση των άυλων στοιχείων, κάτι που ανέδειξε το γνωστό πόρισμα της ΕΛΤΕ, διίστανται και υπάρχουν πολλές παρερμηνείες σχετικά με το πώς αποτυπώθηκαν στις λογιστικές καταστάσεις.

  ‘Οπως ανέφερε, η Deloitte κατ΄εντολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς διενεργεί έλεγχο ειδικού σκοπού μέσω του οποίου θα διευκρινιστεί πως θα πρέπει να αποτυπωθούν τα άυλα περιουσιακά στοιχεία στις οικονομικές καταστάσεις. Διεξάγεται ένας ενδελεχής έλεγχος, ο χρόνος για την ολοκλήρωση του οποίου δεν μπορεί να προβλεφθεί ή να ελεγχθεί, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

  Σημείωσε πως με βάση την προ ολίγων ημερών ενημέρωση, το πόρισμα βρίσκεται στη διαδικασία της σύνταξης. Συμπλήρωσε, δε, πως μετά από αυτόν τον έλεγχο θα καταστεί δυνατή η δημοσιοποίηση της χρήσης του 2019, με αρχική εκτίμηση για το τέλος Αυγούστου. 

  "Έχει αύριο η MLS"

  Ο κ. Γεωργιάδης διατύπωσε την άποψη πως η MLS έχει μέλλον, με βάση τις υφιστάμενες συνθήκες στην αγορά και την οικονομία, ωστόσο τα γεγονότα του τελευταίου έτους έχουν πλήξει την εικόνα της. Εκτίμησε πως προς το τέλος Αυγούστου θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία της εταιρείας για τα επόμενα πέντε χρόνια, συμπληρώνοντας πως η πανδημία επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε πως στόχος είναι η εταιρεία να εκπληρώσει όλες τις συμβατικές της υποχρεώσεις. "Θέλουμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών", κατέληξε. 

  Με βάση τον προγραμματισμό, η επαναληπτική ΓΣ για το ΜΛΣ03 θα πραγματοποιηθεί στις 5/8, ενώ για τα υπόλοιπα ομόλογα εκκρεμεί η απόφαση της δικαστού επί του αιτήματος προσωρινής διαταγής που κατατέθηκε προ ημερών και οδήγησε στην αναστολή διεξαγωγής τους. 

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Η εμπλοκή με τους ομολογιούχους και η δύσκολη συνέχεια για την MLS

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ