Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιουλ-2020 14:08

  Στη Mytilineos ο οδικός άξονας Άκτιο - Αμβρακία

  Στη Mytilineos ο οδικός άξονας Άκτιο - Αμβρακία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Mytilineos αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε κατακυρωθεί αρχικά σε διαγωνισμό το 2010, ωστόσο στη συνέχεια υπήρξε προσφυγή από την ιταλική GD Infrastructure σε σχέση με την γνωστή απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού το 2017 με αποτέλεσμα η υλοποίηση του έργου να κολλήσει. 

  Έτσι, από το συνολικό έργο μήκους 48,5 χιλιομέτρων και τις 4 αρχικές εργολαβίες που υπογράφηκαν το 2010, έχουν ολοκληρωθεί μόνο 15 χιλιόμετρα. Για την ιστορία οι αρχικοί μειοδότες του έργου ήταν η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ – ΤΕΡΝΑ. 

  Προκειμένου να ξεκολλήσει το έργο η ηγεσία του υπουργείου μεταφορών είχε ανακοινώσει στις αρχές του έτους ότι ο παλιός διαγωνισμός θα ακυρωθεί και θα επαναληφθεί. Ωστόσο, τελικώς προκρίθηκε η λύση να ζητηθεί από τους 4 υποψήφιους να ανανεώσουν τις προσφορές τους ώστε να προχωρήσει η αξιολόγηση. Τελικώς, οι τρεις εκ των τεσσάρων δεν εμφανίστηκαν (Intrakat, ΑΒΑΞ και GD Infrastrutture) και η μοναδική υποψήφια που ανανέωσε την προσφορά της ήταν η Mytilineos, στην οποία και οδηγείται το έργο. 

  Η ανάληψη του έργου από τη Mytilineos έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων ανακοινώσεων της εταιρείας για το μετασχηματισμό του τομέα έργων EPC – METKA σε νέο σύγχρονο και καινοτόμο Business Unit, το Sustainable Engineering Solutions (SES BU), ως αυτόνομη Γενική Διεύθυνση.

  Συγκεκριμένα η νέα Γενική Διεύθυνση, όπως ανακοινώθηκε θα εστιάσει τόσο στη δυναμική ανάπτυξη έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability) όσο και στην κατασκευή θερμικών σταθμών και επιλεγμένων κατασκευαστικών έργων που παραδοσιακά εκτελεί ο τομέας. Μεταξύ των στρατηγικών στόχων της νέας Γενικής Διεύθυνσης της εταιρείας είναι η στοχευμένη ανάπτυξη στο χώρο των υποδομών ενόψει και των μεγάλων έργων που έχουν προαναγγελθεί στη χώρα μας στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της οικονομίας. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ