Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιουλ-2020 18:57

  Σε Holding μετατρέπεται η Τράπεζα Πειραιώς - Σε νέα θυγατρική θα εισφερθούν οι τραπεζικές δραστηριότητες

  Σε Holding μετατρέπεται η Τράπεζα Πειραιώς - Σε νέα θυγατρική θα εισφερθούν οι τραπεζικές δραστηριότητες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε εταιρεία Συμμετοχών μετατρέπεται η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς προχωρά στη απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας που θα εισφερθεί σε νέα θυγατρική εταιρεία.

  Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, κατά την από 23.07.2020 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας διάσπασης της Τράπεζας με απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας και σύσταση νέας εταιρείας – πιστωτικού ιδρύματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 2515/1997 και των άρθρων 57 παρ. 3 και 59-74 του ν. 4601/2019, όπως ισχύουν .

  Ειδικότερα, κατά την ως άνω συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

  - Η Διάσπαση θα πραγματοποιηθεί με απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας της Πειραιώς και εισφορά αυτού στην νέα εταιρεία, η οποία θα λάβει τραπεζική άδεια και θα είναι 100% θυγατρική της.

  - Μετά την ολοκλήρωση της Διάσπασης, η Πειραιώς θα διατηρήσει περιουσιακά στοιχεία, υποχρεώσεις και δραστηριότητες που δεν αφορούν την άσκηση τραπεζικών εργασιών, θα παύσει να είναι πιστωτικό ίδρυμα, ενώ οι μετοχές της θα παραμείνουν εισηγμένες στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

  Ως ημερομηνία του Ισολογισμού Μετασχηματισμού της Διάσπασης ορίστηκε η 31η Ιουλίου 2020. Όλες οι πράξεις και συναλλαγές που θα διενεργούνται από τη Πειραιώς μετά την ημερομηνία του Ισολογισμού Μετασχηματισμού και αφορούν στον εισφερόμενο κλάδο τραπεζικής δραστηριότητας, θεωρούνται ότι διενεργούνται για λογαριασμό της νέας θυγατρικής. 

  Τα ειδικά δικαιώματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα διατηρηθούν και έναντι της θυγατρικής κατόπιν ολοκλήρωσης της Διάσπασης, σύμφωνα με τα ειδικώς οριζόμενα στο ν. 3864/2010, όπως ισχύει.

  Η ολοκλήρωση της Διάσπασης τελεί υπό την αίρεση των κατά τον Νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

  Η Τράπεζα Πειραιώς θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη της διαδικασίας της Διάσπασης, σε συμμόρφωση με το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ