Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Ιουλ-2020 20:37

  Alpha Bank: Τέσσερα σχήματα στην τελική ευθεία για Galaxy - Cepal

  Alpha Bank: Τέσσερα σχήματα στην τελική ευθεία για Galaxy - Cepal
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετά την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της εταιρείας διαχείρισης Cepal η Alpha Bank προχωράει στην τελική φάση της διαδικασίας για την επιλογή του επενδυτή που θα αποκτήσει τόσο την Cepal όσο και την τιτλοποίηση Galaxy. 

  Σημειώνεται ότι η συναλλαγή με την Centerbridge η οποία κατείχε το 60% της Cepal είχε ήδη συμφωνηθεί. 

  Αφού ολοκληρωθεί η ενοποίηση των διευθύνσεων διαχείρισης ΜΕΑ της Alpha Bank με την υφιστάμενη δραστηριότητα της Cepal - θα διατεθεί προς πώληση (σε ποσοστό έως το 100%) στον επενδυτή που θα αναδειχθεί από την διαγωνιστική διαδικασία του Galaxy.

  Εν τω μεταξύ προχωρούν οι διαδικασίες για την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Galaxy. Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερα σχήματα προχωρούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού καθώς υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές. Πρόκειται για τα εξής σχήματα: Pimco, Elliot-Credito Fondiario, Cerved. Σημειώνεται πως οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. 

  Κριτήρια επιλογής αποτέλεσαν η εμπειρία των επενδυτών σε σύνθετες και απαιτητικές συναλλαγές ανάλογου μεγέθους, η αναπτυξιακή προοπτική της Cepal ως του μεγαλύτερου Servicer στην Ελλάδα καθώς και η διατήρηση υψηλών ρυθμών για ολοκλήρωση της συναλλαγής μέσα στους λίγους επόμενους μήνες.

  Σε ό,τι αφορά την Fortress δεν κατέθεσε τελικά προσφορά. Ωστόσο αποτελεί εταίρο της Alpha Bank, καθώς προ ημερών ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων Ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων εξασφαλισμένων κυρίως με ακίνητα περιουσιακά στοιχεία (Neptune), η διαχείριση του οποίου ανατέθηκε στην Cepal.

  Με το Project Galaxy, το οποίο υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, η Alpha Bank επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στους φιλόδοξους και απαιτητικούς στόχους του business plan που παρουσίασε τον Νοέμβριο του 2019.

  Το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον, το διεθνές κύρος των υποψήφιων επενδυτών και η ποιότητα των προσφορών που κατατέθηκαν αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στην Alpha Bank και την ορθότητα της στρατηγικής επιλογής της Διοίκησης να επανεκκινήσει τη διαδικασία. Ενδεικτικό του υψηλού ανταγωνισμού είναι και το γεγονός ότι μεγάλα ονόματα (πχ Bain Capital), τέθηκαν εκτός του δεύτερου γύρου.

  Παράλληλα, δρομολογείται η διαδικασία του εταιρικού μετασχηματισμού αλλά και η υποβολή αίτησης υπαγωγής των τιτλοποιήσεων του Project Galaxy στο πρόγραμμα Ηρακλής 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ