Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Ιουλ-2020 15:25

  Intrakat: Διαθέτει προς υπογραφή έργα 208,6 εκατ. ευρώ

  Intrakat: Διαθέτει προς υπογραφή έργα 208,6 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προς υπογραφή έργα ύψους 208,6 εκατ. ευρώ διαθέτει η Ιntrakat, που ανέλαβε πρόσφατα έργα ύψους 76,2 εκατ. ευρώ, με το συνολικό ανεκτέλεστό της να ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ περίπου. Κατά τη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, η διοίκηση του ομίλου αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας με επενδύσεις αλλά και έργα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τάχιστα οι επιπτώσεις από την πανδημία.

  Ο κ. Δημήτρης Κούτρας, Πρόεδρος της Intrakat, δήλωσε: "Την περασμένη χρονιά είχαμε συνέχιση της ανοδικής μας πορείας με αύξηση του τζίρου και των αποτελεσμάτων. Το ανεκτέλεστο των έργων που συγκεντρώσαμε και συγκεντρώνουμε σ΄ αυτή την δύσκολη περίοδο θα βοηθήσει την συνέχιση αυτής της πορείας. Αλλά και η προίκα με την αγορά όλου του εξοπλισμού της ΑΕΓΕΚ με οργανωμένες εγκαταστάσεις συνεργείων - αποθήκης θα μας δώσει δυνατότητες αύξησης της παραγωγικότητας μας κατά την εκτέλεση των έργων" δήλωσε ο Δημήτρης Κούτρας, Πρόεδρος της Intrakat.

  "Η Intrakat μέλος του πολυεθνικού ομίλου Intracom Holdings διαθέτει και την ικανότητα και την ευελιξία και την δυναμική που απαιτείται ώστε να αναπροσαρμόσει με επιτυχία αν και όπου χρειαστεί το αναπτυξιακό της πλάνο ώστε να συνεχίσει την ανοδική της πορεία που την έφερε μεταξύ των ισχυρών εταιρειών του κλάδου" σημείωσε ο Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat.

  Όσον αφορά στην Ελληνική Οικονομία ο κ. Σουρέτης τόνισε ότι έχουμε υποχώρηση του ΑΕΠ λόγω του υγειονομικού φαινομένου COVID 19 καθώς και ότι οι επιπτώσεις σε μια χώρα σαν την Ελλάδα έρχονται με χρονική καθυστέρηση και οι προβλέψεις - παρά τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις στήριξης – μοιάζουν δυσοίωνες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες στους οποίους θα κατευθυνθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς τα κράτη μέλη:

  στήριξη των κρατών μελών για να ανακάμψουν, δηλαδή ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων με αύξηση των πόρων του Ταμείου Συνοχής

  παροχή πόρων για ιδιωτικές επενδύσεις με εργαλεία όπως η ανακεφαλαιοποίηση υγιών εταιρειών

  ενίσχυση προγραμμάτων στον τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας, με διάρκεια από το 2021 μέχρι το 2027 και με προτεινόμενο προϋπολογισμό 100 δισ. Ευρώ, που ενεργοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

  Πρόσθεσε ότι: "Τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης δεν είναι έτοιμα, δεν υπάρχουν ώριμες προτάσεις, ενώ παράλληλα οι Ελληνικές Τράπεζες παρά την στήριξη και τα κονδύλια που τους διετέθησαν, εμφανίζονται από απρόθυμες έως αρνητικές να στηρίξουν με ευέλικτες διαδικασίες την πραγματική οικονομία."

  Όσον αφορά τους νέους αναπτυξιακούς στόχους της Intrakat ανέφερε ότι πέραν των δημοσίων έργων υποδομής, επικεντρώνονται κυρίως σε έργα ΣΔΙΤ, περιβαλλοντικά και δίκτυα next generation access. Στον κατασκευαστικό τομέα, τα προς υπογραφή έργα ανέρχονται σε 208,6 εκ. ευρώ, με την Ιntrakat να έχει αναλάβει πρόσφατα έργα ύψους 76,2 εκ. ευρώ και το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων να ξεπερνά τα 500 εκ. ευρώ περίπου. Επιπλέον η εταιρεία συμμετέχει σε διάφορους διαγωνισμούς έργων ύψους 350 εκ. ευρώ των οποίων το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται εντός του 2020.

  Έχουν εκδοθεί όλες οι άδειες για το Ελληνικό

  Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που τέθηκαν στην γενική συνέλευση της Intrakat αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα μερίδας του τύπου και επερώτηση βουλευτών για τις άδειες κατεδάφισης των κτιρίων στο Ελληνικό ο κ. Δημήτρης Παππάς, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Intrakat, δήλωσε ότι στο έργο κατεδάφισης του Ελληνικού που έχει ανατεθεί στην Intrakat, έχουν εκδοθεί εγκαίρως όλες οι απαιτούμενες άδειες για την εγκατάσταση του εργοταξίου, τις πρόδρομες εργασίες και τις εργασίες κατεδάφισης των κτιρίων και δεν υφίστανται εργασίες που εκτελέστηκαν ή εκτελούνται χωρίς αδειοδότηση.

  Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η Lamda Development κάλεσε στο σχετικό διαγωνισμό μόνο μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που ακολουθούν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως ανέφερε.

  Επίσης ο κ. Σουρέτης ανέφερε ότι ένα τόσο σημαντικό έργο για την οικονομία της χώρας δε μπορεί να γίνεται πεδίο στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης και "αδυνατεί να κατανοήσει την ουσία της ερώτησης από βουλευτές".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ