Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Ιουλ-2020 20:22

  Μιχάλης Στασινόπουλος: Απαντάμε ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει βιομηχανία

  Μιχάλης Στασινόπουλος: Απαντάμε ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει βιομηχανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για την ΕΛΒΑΛ τόνισε προ ολίγου το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Viohalco Μιχάλης Στασινόπουλος κατά τα εγκαίνια της νέας μεγάλης βιομηχανικής επένδυσης για την εγκατάσταση του τετραπλού έλαστρου Tandem στο βιομηχανικό συγκρότημα της εταιρείας στα Οινόφυτα.

  Η νέα επένδυση κατατάσσει την ΕΛΒΑΛ στους επίλεκτους παραγωγούς αλουμινίου σε όλο τον κόσμο και πραγματοποιήθηκε μετά από μια πορεία σκληρής δουλειάς, διεθνούς ανάπτυξης και ωρίμανσης της εταιρείας ανέφερε ο κ. Στασινόπουλος. Το νέο τετραπλό θερμό έλαστρο είναι το πιο σύγχρονο από τα 4 στην Ευρώπη και από τα περίπου 20 που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο. Η δυναμικότητα του 1 εκατ. Τόνων θα αποτελέσει τη βάση για το διπλασιασμό της παραγωγής στην επόμενη πενταετία και θα δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας.

  Η επένδυση που ενσωματώνει την προσαρμογή της βιομηχανίας στο ψηφιακό άλμα και το Industry 4.0 αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει βιομηχανία. Για να συμβεί αυτό , τόνισε ο κ. Στασινόπουλος έχει ανάγκη από μια βιομηχανική πολιτική που θα τη βοηθήσει να αναπτυχθεί υγιώς. Πρωτίστως έχει ανάγκη από ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας, είπε προσθέτοντας ότι οι μεγάλες επενδύσεις θα πρέπει να υποστηρίζονται από πολιτικές αποσβέσεων ανάλογες των μεγάλων χωρών της Ευρώπης.

  Νωρίτερα ο γενικός διευθυντής της ΕΛΒΑΛ Λάμπρος Βαρούχας έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην πορεία της βιομηχανίας που ξεκίνησε το 1975 ως συνέχεια ενός μικρού εργοστασίου στην Αθήνα με παραγωγή 20 χιλιάδες τόνους για να φτάσει σήμερα να έχει 300 χιλιάδες τόνους. Με τη νέα επένδυση ύψους 150 εκατ. Ευρώ σε πρώτη φάση η δυναμικότητα θα φτάσει στους 400 χιλιάδες τόνους με προοπτική να διπλασιαστεί στην επόμενη πενταετία. Επίσης θα βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του κόστους ανοίγοντας το δρόμο σε νέες εφαρμογές όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η ναυπηγική βιομηχανία και άλλες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ