Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Ιουλ-2020 07:25

  Άκτωρ: Εντατικοποιείται η μείωση του λειτουργικού κόστους

  Άκτωρ: Εντατικοποιείται η μείωση του λειτουργικού κόστους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ενισχύεται το εγχείρημα της μείωσης του λειτουργικού κόστους της Άκτωρ με στόχο την αναδιάρθρωση της λειτουργίας της τεχνικής εταιρείας. Η αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων, όπως ακίνητα και η μείωση του κόστους των προμηθειών, σε συνδυασμό με τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους αποτελούν τα μέτρα που υλοποιεί η κατασκευαστική εταιρεία για τον περιορισμό δαπανών, συνολικού ύψους έως 100 εκατ. ευρώ, μέσα στα επόμενα χρόνια.

  Η εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους για την εταιρεία τοποθετείται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ μέσω της υιοθέτησης σειράς μέτρων που αφορούν το προσωπικό.

  Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως έχει ανακοινωθεί στο προσωπικό, λαμβάνει χώρα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που αφορά εργαζόμενους ηλικίας 40 έως 60 ετών με τριετή προϋπηρεσία στην Άκτωρ.

  Για τις ηλικιακές κατηγορίες 40-50 ετών και άνω των 50 ετών, προβλέπεται η καταβολή προσαυξημένης κατά 40% και έως 50% αποζημίωσης, αντίστοιχα.  

  Για εργαζόμενους από 55 έως 60 ετών, προβλέπεται η τμηματική είσπραξη, σε διάστημα τριετίας, αποζημίωσης προσαυξημένης κατά 50%, με τις ασφαλιστικές εισφορές της συγκεκριμένης κατηγορίας να καλύπτονται από την Άκτωρ. 

  Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης λειτουργικού κόστους, προβλέπεται μείωση αποδοχών που θα ανακτηθεί σε ποσοστό 50% έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

  Για μεικτά ετήσια εισοδήματα έως 12.000 ευρώ, δεν προβλέπεται περικοπή, ενώ με αφετηρία την 1η Σεπτεμβρίου, η οριζόντια μείωση αποδοχών είναι 4% για ποσά 12 έως 20 χιλ. ευρώ, 8% για απολαβές από 20 χιλ. έως 50 χιλ. ευρώ και 15% για όσους αμείβονται με περισσότερα από 50 χιλ. ευρώ.

  Δημ. Δελεβέγκος

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021