Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Ιουλ-2020 11:18

  Citi: Ανθεκτική η Τιτάν, "κλειδί" η πρόσφατη έκδοση ομολόγου – Έρχεται ράλι 48%

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Αισιόδοξη παραμένει η Citi για τις προοπτικές της Τιτάν, τονίζοντας πως η ανθεκτικότητα που παρουσιάζει η εταιρεία καθώς και η μετοχή της σε συνδυασμό με τη σημαντική κίνηση αναχρηματοδότησης παλαιότερου δανεισμού μέσω της έκδοσης του ομολόγου στην οποία προχώρησε πριν μερικές ημέρες αναμένεται να εκμηδενίζουν τις όποιες ανησυχίες μπορεί να υπήρχαν γύρω από τη ρευστότητα και τις επιδόσεις του ομίλου στο βραχυπρόθεσμο διάστημα.

  Η Citi δίνει τιμή-στόχο τα 16 ευρώ για τη μετοχή της εισηγμένης βλέποντας περιθώριο ανόδου της τάξης του 47,9% από τα τρέχοντα επίπεδά της στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ η μερισματική απόδοση τοποθετείται στο 1,8%.

  Προβλέψεις β’ τριμήνου

  H Citi αναμένει ότι τα έσοδα της Τιτάν στο β’ τρίμηνο θα διαμορφωθούν στα 386 εκατ. ευρώ σημειώνοντας πτώση της τάξης του 8,7% σε ετήσια βάση και το EBITDA θα ανέλθει στα 81 εκατ. ευρώ, με άνοδο της τάξης του 4,4% σε ετήσια βάση.

  Εξαιρώντας το one-off το κέρδος λόγω της αλλαγής του κόστους συντήρησης στην αγορά των ΗΠΑ, το EBITDA θα είχε μειωθεί κατά 9%. 

  Τα κέρδη ανά μετοχή για το 2020 τοποθετούνται στο 0,58 ευρώ και για το 2021 στα 0,91 ευρώ.

  Όπως επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα, ο όμιλος της Τιτάν έχει ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα πενταμήνου 2020, υποδηλώνοντας μείωση εσόδων και EBITDA ύψους 12% και 3% για την περίοδο Απριλίου-Μαΐου, εξαιρουμένου του εφάπαξ κέρδους.

  jl

  Buy

  Η Citi έχει αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της Τιτάν με τα EBITDA 2020 και 2021 να αναμένεται να κινηθούν κατά 2,3% και 1,1% υψηλότερα και στα 260 εκατ. ευρώ και 277 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, για να ληφθεί υπόψη η ανθεκτική επίδοση του ομίλου μέχρι στιγμής. 

  Η Τιτάν έχει επίσης αντλήσει πρόσφατα 250 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης ομολόγων για την αποπληρωμή 288 εκατ. ευρώ των ομολόγων που έληγαν τον Ιούνιο του 2021.  Αυτή η αναχρηματοδότηση, όπως τονίζει η Citi, θα βοηθήσει τον όμιλο της Titan να μειώσει το κόστος των τόκων και να εκμηδενίσει τυχόν ανησυχίες σχετικά με τη ρευστότητα. 

  Έτσι, η αμερικανική τράπεζα διατηρεί τη σύσταση Buy για τη μετοχή της Τιτάν με τιμή-στόχο τα 16 ευρώ.

  k

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ