Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Ιουλ-2020 08:37

  Ποιες είναι οι top 7 ξένες αγορές της ΙΟΝ

  Ποιες είναι οι top 7 ξένες αγορές της ΙΟΝ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Παρότι οι πωλήσεις της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ δεν επηρεάσθηκαν από την πανδημία και τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν από την Κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, η διοίκησή της αναλύει τα δεδομένα και τις πιθανές επιπτώσεις της πανδημίας. Αυτό σημειώνει στις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2019, η διοίκηση της ιστορικής βιομηχανίας.

  Πέρυσι η ελληνική σοκολατοβιομηχανία, πέτυχε αύξηση πωλήσεων και κερδών σε ενοποιημένη βάση, ως αποτέλεσμα και των νέων λανσαρισμάτων. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις της αυξήθηκαν πέρυσι κατά 4,91% και κατά 9,6% η κερδοφορία της, ενώ οι εξαγωγές της παρουσίασαν αύξηση κατά 10,32% σε αξία. Το 44% του συνόλου των εξαγωγών ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το υπόλοιπο σε τρίτες χώρες. Την μεγαλύτερη κίνηση είχαν οι εξαγωγές σε Κύπρο, Αίγυπτο, Αλβανία, Λίβανο, ΗΠΑ, Ην Αραβικά Εμιράτα και Ρωσία. Οι πωλήσεις της στη Βουλγαρία με προϊόντα NUCREMA καθώς και οι εξαγωγές στην Ρωσία, καλύπτονται από την θυγατρική της μονάδα στη Σόφια. 

  Συνολικά την περασμένη χρονιά, ο όμιλος της ΙΟΝ εμφάνισε ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 118,8 εκατ. ευρώ, τα μικτά κέρδη εκμεταλλεύσεως του ανήλθαν στα 49,6 εκατ. ευρώ  έναντι 46,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα (κέρδη) προ φόρων στο ποσό των 14,2 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 9,6% σε σχέση με το 2018. Μέσα στο 2019 ο όμιλος πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, συνεχίζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα του 2018, για το οποίο είχαν δαπανηθεί αντίστοιχα ποσά. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, ο  εκσυγχρονισμός της βιομηχανίας θα συνεχιστεί τα προσεχή χρόνια.

  Μετά την αναδιάρθρωση δανεισμού το 2015, ο όμιλος διατηρεί κυρίως μακροπρόθεσμο δανεισμό, ο οποίος στο τέλος του 2019 διαμορφώθηκε στα 40,1 εκατ. ευρώ έναντι 43,4 το 2018. Τα βραχυπρόθεσμα δάνεια ανήλθαν στα 6,2 εκατ. ευρώ έναντι 6 εκατ. ευρώ το 2018.

  Ο όμιλος ΙΟΝ διαθέτει τρεις μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ν. Φάληρο, στην Άρτα και στο Μαρκόπουλο Αττικής και μία μονάδα στη Βουλγαρία που παράγει τη Nucrema (προιόν πραλίνας) και εξυπηρετεί επίσης την αγορά της Ρωσίας.  Ο όμιλος απασχολούσε συνολικά 930 εργαζομένους στο τέλος του 2019 και κατατάσσεται μεταξύ των 60 μεγαλυτέρων βιομηχανιών στην Ελλάδα και είναι εξ ολοκλήρου ελληνικών συμφερόντων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021