Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Ιουλ-2020 07:43

  Αντίστροφη μέτρηση για το ομόλογο της Lamda Development

  Αντίστροφη μέτρηση για το ομόλογο της Lamda Development
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έκδοση του ομολόγου ύψους έως 320 εκατ. ευρώ της Lamda Development ύστερα από την έγκριση, χθες, από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του ενημερωτικού δελτίου. Ο χρονισμός για την έκδοση του ομολόγου της εταιρείας, που θα υλοποιήσει την μεγαλύτερη ανάπλαση στην Νότια Ευρώπη μοιάζει να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός όχι μόνον λόγω του εκτιμώμενου ενδιαφέροντος για την έκδοση. Αλλά κι επειδή σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει για να εγκρίνει τη δεύτερη επέκταση του ελληνικού πλαισίου επενδύσεων σε εταιρικά ομόλογα. Η τράπεζα έχει χρηματοδοτήσει αντίστοιχες εκδόσεις εισηγμένων εταιρειών, όπως της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Aegean, χωρίς να αποκλείεται να στηρίξει και το ομόλογο της Lamda.

  Το αντικείμενο του ομολόγου

  Όπως έχει αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, οι ομολογίες θα είναι χαμηλής αξίας με στόχο να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των μικρών και μεσαίων επενδυτών. "Θα εκδώσουμε ομολογίες χαμηλού ποσού. Προχωράμε στην έκδοση ελληνικού ομολόγου και όχι ευρωομολόγου με σκοπό να συμμετάσχει ο μέσος Έλληνας επενδυτής” είχε αναφέρει ο κ. Αθανασίου, κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση της εταιρείας.

  Το ομόλογο θα αποτελέσει ένα ακόμη κομμάτι του παζλ της χρηματοδότησης του Ελληνικού, με την εταιρεία να έχει εξασφαλίσει κεφάλαια 650 εκατ. ευρώ μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), περίπου 1,1 δισ. ευρώ μέσω τραπεζικού δανεισμού. Ως εκ τούτου, η χρηματοδότηση της πρώτης φάσης του έργου, ύψους 2 δισ. ευρώ, είναι εξασφαλισμένη, ενώ αναμένονται έσοδα 400 εκατ. ευρώ από εκτιμώμενες πωλήσεις κατοικιών.

  Σε εξέλιξη τα έργα

  Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι κατεδαφίσεις στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, των οποίων η πρώτη φάση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί  έως τις 31 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε, χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.  

  "Όσο περνούν οι εβδομάδες θα υπογράφω και καινούργιες διαπιστωτικές πράξεις για τα υπόλοιπα κτίρια. Υπολογίζουμε ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν γκρεμιστεί όλα τα κτίρια, τα οποία είναι συνολικά 970" σημείωσε.

  Εκτίμησε ότι έως το τέλος της χρονιάς θα έχει λάβει χώρα η μεταβίβαση των μεριδίων, ενώ προϋπόθεση είναι να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο (η προσφυγή στο ΣτΕ της Hardrock συζητήθηκε πρόσφατα και εκτιμάται ότι η απόφαση θα εκδοθεί μέχρι το τέλος του μήνα). Ανέφερε ακόμη ότι σε τριάμισι χρόνια θα λάβουν χώρα τα εγκαίνια των κτιρίων που προβλέπει το master plan της πρώτης φάσης του έργου.

  Διαβάστε ακόμη

  Lamda Development: Στις 15 Ιουλίου ξεκινά η δημόσια προσφορά του ομολογιακού των 320 εκατ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ