Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιουλ-2020 08:44

  Επενδύσεις έως 15 εκατ. ευρώ σχεδιάζει για τη διετία η EpsilonNet

  Επενδύσεις έως 15 εκατ. ευρώ σχεδιάζει για τη διετία η EpsilonNet
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Επενδύσεις 12 με 15 εκατ. ευρώ ετοιμάζει την επόμενη διετία, η EpsilonNet για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ελληνική αγορά και τη διεύρυνση του μεριδίου αγοράς που ελέγχει.

  Περίπου το μισό αυτών τον κεφαλαίων σχεδιάζεται να αξιοποιηθεί για την εξαγορά μικρότερων εταιρειών του κλάδου, οι οποίες ωστόσο έχουν τις δυνατότητες και την προοπτική να συνεισφέρουν στην αναπτυξιακή δυναμική του ομίλου.

  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Μίχος, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, "στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε συνεργασίες και συμμετοχές σε εταιρείες πληροφορικής με αυστηρά καθορισμένα κριτήρια, για να επεκταθούμε σε μια σειρά από αγορές που ενδιαφέρουν την εταιρεία”.

  "H εταιρεία βρίσκεται σε μια ώριμη φάση και στόχος μας είναι να διευρύνουμε συνεχώς τα μερίδια αγοράς μας. Δημιουργείται μια πολύ μεγάλη επενδυτική ευκαιρία και η πρόκληση είναι το πως θα αναπτύξουμε την παρουσία μας τα επόμενα χρόνια”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Όπως είπε μεγάλη ευκαιρία για την εταιρεία είναι η ηλεκτρονική τιμολόγηση και τα ηλεκτρονικά βιβλία μετά από την θεσμοθέτησή τους από την ΑΑΔΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτίμησε ο κ. Μίχος, περίπου 150-200 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα προχωρήσουν τα επόμενα χρόνια στην μηχανοργάνωσή τους, καθώς πέρα όλων των άλλων η πολιτεία δίνει και φοροκίνητρα για την τήρηση ηλεκτρονικών βιβλίων, μέσω πιστοποιημένων παρόχων όπως η EpsilonNet.

  Ο κ. Μίχος ανέφερε επίσης πως η EpsilonNet είναι καλά τοποθετημένη χάρη στις επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε την τελευταία πενταετία για την ανάπτυξη της πλατφόρμας Pylon αλλά και στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο έχει φθάσει να αριθμεί τους 367 εργαζόμενους.

  Μοχλό αυτής της ανάπτυξης, σημείωσε ο ίδιος, θα αποτελέσουν τα λογιστικά γραφεία τα οποία αποτελούν σταθερά διαχρονικούς πελάτες της εταιρείας. Η EpsilonNet έχει περίπου το 60% της αγοράς λογιστικών γραφείων και λογιστών, διαθέτοντας συνολικά 12.000 πελάτες σε αυτόν τον κλάδο.

  Όσον αφορά τους άλλους δύο άξονες ανάπτυξης, ο μεν πρώτος έγκειται στην ανάπτυξη νέων προϊόντων λογισμικού για ειδικές αγορές αλλά και τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των υπαρχόντων προϊόντων. Ο τρίτος άξονας, είναι επιλεγμένες και προσεκτικές κινήσεις στο εξωτερικό, όπου διαβλέπει σημαντικές προοπτικές επέκτασης.

  Σε ερώτηση του Capital.gr για το αν η εταιρεία προτίθεται να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς του Δημοσίου ο κ. Μίχος τόνισε: "Όσο μεγαλώνουμε κοιτάμε και το Δημόσιο. Όχι όμως γενικά. Μας ενδιαφέρουν έργα που έχουν με τη δραστηριότητα μας, όπως η μηχανογράφηση της μισθοδοσίας του Δημοσίου”. 

  Σε τροχιά ανάπτυξης

  Ο κ. Μίχος υπογράμμισε πως η εταιρεία διατήρησε την πορεία ανάπτυξης και μέσα στο lockdown και εκτίμησε πως το 2020 θα είναι μια ακόμη θετική χρονιά για την εταιρεία.

  Το 2019 έκλεισε με τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 17,98 εκατ. ευρώ (από 16,23 εκατ. ευρώ το 2018), τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 3,26 εκατ. ευρώ (από 2,38 εκατ. ευρώ) και τα καθαρά κέρδη στα 1,41 εκατ. ευρώ (από 1,04 εκατ. ευρώ).

  Σημειώνεται πως η EpsilonNet ξεκινά στις 8 Ιουλίου τη Δημόσια Προσφορά στο ΧΑ, προκειμένου να ενταχθεί στην Κύρια Αγορά, από την Εναλλακτική Αγορά που βρίσκεται σήμερα. Η εταιρεία διατηρεί δίκτυο 30.000 πελατών, απασχολεί 367 εργαζομένους και διαθέτει 300 συνεργασίες σε όλη την Ελλάδα.

  Αναφορικά με την μερισματική πολιτική, ο κ. Μίχος σημείωσε ότι ακόμη και αυτά τα δύσκολα χρόνια η εταιρεία προσπάθησε να διατηρήσει μια σταθερή πολιτική επιβράβευσης των μετόχων, ενώ εξέφρασε τη βούληση της διοίκησης να ενισχύσει την ανταμοιβή των μετόχων τα επόμενα χρόνια.

  Στο πλαίσιο αυτό οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν σχεδιάζεται να δικαιούνται μέρισμα και από τα κέρδη του 2019. "H εταιρεία κάνει ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξή της και χρειάζεται πιστούς και ευχαριστημένους μετόχους, παράλληλα με την ισχυρή χρηματοοικονομική της βάση”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

  kostaskets@capital.gr

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020