Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Ιουν-2020 12:25

  Κ. Βασιλείου (Eurobank): Θεωρούμε πως δεν θα έχουμε νέα προβληματικά δάνεια στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο

  Κ. Βασιλείου (Eurobank): Θεωρούμε πως δεν θα έχουμε νέα προβληματικά δάνεια στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την εκτίμησή του - αν και ακόμη είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις - πως δεν θα υπάρξουν νέα προβληματικά δάνεια στον τομέα του τουρισμού εξέφρασε μιλώντας στο "The Greek Tourism Debate" ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, Αν. Διευθύνων Σύμβουλος, Επικ. Group Corporate & Investment Banking της Eurobank.

  Όπως είπε χαρακτηριστικά, για το 80% του χαρτοφυλακίου της Eurobank, ακόμη και με κλειστά ξενοδοχεία φέτος και έσοδα στο 65% του 2019 την επόμενη χρονιά και στο 80% των εισπράξεων του 2019 για το 2022, θεωρείται πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα δάνεια. "Δεν θα μπορούσαμε να κατηγορούμε την πανδημία για προβληματικές επιχειρήσεις. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά για νέα προβληματικά δάνεια" είπε. 

  "Αρκετά νωρίς μιλήσαμε με τους πελάτες μας και τρέξαμε κάποια σενάρια. Όπως ότι φέτος τα ξενοδοχεία θα μπορούσαν να ήταν και πλήρως κλειστά. Είδαμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων" υπογράμμισε.

  "Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η Ελλάδα θα κερδίσει από αυτή την ιστορία γιατί έχει δυνατό τουρισμό, όπου αξίζει κανείς να επενδύσει.

  Στο πάνελ συμμετείχαν ακόμη ο Διευθύνων Σύμβουλος των Divani Collection Hotels Σπύρος Διβάνης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λάμψα Τάσος Χωμενίδης. Όπως είπαν, η σεζόν για την Αθήνα έχει χαθεί, ενώ η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας, τα οποία στηρίζονται σε συνέδρια, εταιρικές εκδηλώσεις, στην κρουαζιέρα, αλλά και σε αγορές που φέτος μπορεί και να μην ανοίξουν, όπως αυτή των ΗΠΑ. 

  Β. Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Χ. Θεοχάρης: Η φετινή χρονιά είναι "επένδυση" για την επόμενη σεζόν

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ