Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Ιουν-2020 20:05

  ΕΥΔΑΠ: Η Γ.Σ. ενέκρινε μέρισμα 0,38€/μτχ. (μεικτό) για τη χρήση 2019

  ΕΥΔΑΠ: Η Γ.Σ. ενέκρινε μέρισμα 0,38€/μτχ. (μεικτό) για τη χρήση 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την διανομή μερίσματος χρήσης 2019 ποσού 0,38 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό) αποφάσισε η Γ.Σ. των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, η οποία συνήλθε σήμερα 26 Ιουνίου. 

  Το ποσό μερίσματος των 0,38 ευρώ υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%  σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν.4646/2019 (όπως ισχύει σήμερα), ήτοι 0,019 ευρώ ανά μετοχή, και συνεπώς οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό ποσό 0,361 ευρώ ανά μετοχή.

  Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date) είναι οι εγγεγραμμένοι στο Σ.Α.Τ. επενδυτές κατά την Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020, ενώ η ημερομηνία αποκοπής είναι η Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020. 

  Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 από την πληρώτρια τράπεζα "Τράπεζα Πειραιώς", ως ακολούθως: 

  1.    Μέσω των χειριστών των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ.  για τους μετόχους που έχουν εξουσιοδοτήσει του Χειριστές τους για την είσπραξη.
  2.   Μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς για όσους εκ των μετόχων έχουν ζητήσει εξαίρεση από τον χειριστή τους στο Σ.Α.Τ.
  3.    Για όσους εκ των μετόχων για διαφόρους λόγους δεν καταστεί δυνατή η πίστωση μέσω των χειριστών τους θα είναι δυνατή η είσπραξη του μερίσματος μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς. 
  Η είσπραξη του μερίσματος για τις παραπάνω 2 και 3 περιπτώσεις είναι δυνατή για πέντε (5) έτη (ήτοι μέχρι την παραγραφή του) και πραγματοποιείται με τη κοινοποίηση του Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή- Σ.Α.Τ.), την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου,  είτε αυτοπροσώπως είτε με νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό τους. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ