Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Ιουν-2020 14:08

  Στα δικαστήρια η CNL Capital με την MLS - εξασφαλίστηκε προσωρινή διαταγή

  Στα δικαστήρια η CNL Capital με την MLS - εξασφαλίστηκε προσωρινή διαταγή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Δεκτό έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα που κατέθεσε η CNL Capital για την έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της MLS.

  Η CNL κατέθεσε αίτημα ασφαλιστικών μέτρων κατά της MLS Innovation και, σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο εξέδωσε χθες προσωρινή διαταγή. Η συζήτηση επί των ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

  Η CNL Capital έχει αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως "επένδυσε ποσό 1 εκατ. ευρώ σε ομολογιακό δάνειο που εξέδωσε η MLS στις 10/07/19". Πρακτικά, η MLS συμφώνησε να λάβει βραχυπρόθεσμη δανειακή ενίσχυση από την CNL Capital ύψους 1 εκατ. ευρώ.

  Με βάση την ίδια ενημέρωση, στο τέλος του 2019 υπήρχε ανοικτό υπόλοιπο 825 χιλιάδες ευρώ και εντός του 2020 έγιναν επιπλέον αποπληρωμές. Σύμφωνα με την εταιρεία τον περασμένο Μάιο το ανοικτό υπόλοιπο του δανείου ανέρχονταν σε 600 χιλιάδες ευρώ, πλέον τόκων κι εξόδων, περίπου το 5,2% της τρέχουσας αξίας του συνολικού χαρτοφυλακίου.

  Τα νομικά μέτρα που λαμβάνει η CNL Capital κατά της MLS αποτελούν μια ακόμη εξέλιξη στην υπόθεση που οδηγεί στην επαναδιατύπωση των οικονομικών στοιχείων της εισηγμένης, τη σύνταξη νέου business plan και εν γένει την αναδιάταξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Σημειώνεται πως η διαπραγμάτευση της μετοχής και των ομολογιών της MLS τελούν υπό αναστολή από τις 13 Μαΐου.

  Κύκλοι της MLS σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη ανέφεραν πως αφορά σε "τυπική κάλυψη δανειστή κεφαλαίου κίνησης, του οποίου οι πληρωμές καθυστέρησαν το διάστημα της πανδημίας”, συμπληρώνοντας πως η MLS βρίσκεται σε στενή και καλή επαφή με τη CNL και δεν υφίσταται αντιδικία. Από πλευράς CΝL παρά την επικοινωνία, δεν υπήρξε τοποθέτηση.

  nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ