Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Ιουν-2020 10:52

  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Από 2,5% έως 3% το εύρος του ομολόγου - Γιατί είναι ελκυστικό

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο πρόεδρος και CEO του ομίλου, Γεώργιος Περιστέρης

  Στο 2,5% και το 3% ορίστηκε το ανώτατο και κατώτατο εύρος της απόδοσης του επταετούς ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

  Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, στο συγκεκριμένο εύρος διαμορφώνεται όχι μόνο ελκυστικό κόστος δανεισμού, αλλά και ελκυστικές αποδόσεις που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τον χαρακτηρισμό του εισηγμένου ομίλου ως "ασφαλούς καταφυγίου". Κι αυτό με δεδομένου ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαθέτει μακροπρόθεσμες επαναλαμβανόμενες ταμειακές ροές από υφιστάμενα έργα στους τομείς των παραχωρήσεων, των υποδομών και της ενέργειας. Στους τομείς αυτούς, που έχουν και εθνική σημασία, καθώς αφορούν τις λεγόμενες κρίσιμες υποδομές, εστιάζει το επενδυτικό πλάνο της η εισηγμένη.

  Νέες επενδύσεις 

  Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δρομολογεί νέες επενδύσεις, στους τομείς της καθαρής ενέργειας, της αποθήκευσης ενέργειας, του περιβάλλοντος και της διαχείρισης απορριμμάτων, με τα τελευταία να υλοποιούνται από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

  Στην πρώτη γραμμή των έργων βρίσκονται το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και η μονάδα φυσικού αερίου στην Κομοτηνή, ισχύος 600 MW, που αποτελεί επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ.

  Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση στη δεξιά στήλη "Σχετικά  Αρχεία"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Ανακοίνωση (652 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ