Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Ιουν-2020 08:12

  Συζητήθηκε το αίτημα της FFG για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Κουτσολιούτσου

  Συζητήθηκε το αίτημα της FFG για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Κουτσολιούτσου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:48

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Σε περίπου δύο μήνες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση επί του αιτήματος που κατέθεσε η Folli Follie για τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ.

  Το αίτημα συζητήθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο, σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, με το δικαστήριο να αποφασίζει την παράταση των μέτρων δέσμευσης και κατάσχεσης της πολυτελούς θαλαμηγού "Phalarope", ανήκουσας εν τοις πράγμασι στον Δ. Κουτσολιούτσο όπως υποστηρίζει η FF, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης. Κατά πληροφορίες, οι νομικοί εκπρόσωποι της πλευράς Κουτσολιούτσου ισχυρίστηκαν πως η θαλαμηγός έχει πωληθεί και για τον λόγο αυτό πρέπει να αποδεσμευτεί, επιχείρημα που όπως αναφέρθηκε δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά της διοίκησης της FF έκανε επίσης λόγο για αναλήψεις ποσών και εικονικές εγγραφές εκατομμυρίων ευρώ από την πλευρά Κουτσολιούτσου. Από την πλευρά τους οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας ισχυρίστηκαν εκ νέου πως ο Δ. Κουτσολιούτσος έχει σημαντικές χρηματικές αξιώσεις έναντι της εταιρείας.  

  Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει ήδη υποβάλει από τον περασμένο Σεπτέμβριο στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση κατά του Δ. Κουτσολιούτσου για κακουργηματική υπεξαίρεση, κατά τη διάρκεια του έτους 2018, συνολικού ποσού 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες και για άλλα ποσά που αναλήφθηκαν από το ταμείο της εταιρείας και δεν επεστράφησαν. 

  Η οριστική απόφαση για το αίτημα της συντηρητικής κατάσχεσης θα πρέπει να αναμένεται σε διάστημα περίπου δύο μηνών.

  Νωρίτερα, το Capital.gr ανέφερε τα εξής: Συζητείται σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά το αίτημα που κατέθεσε η Folli Follie για τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ.

  Το αίτημα είχε κατατεθεί την 1η Ιουνίου και, όπως είχε αναφέρει τότε το Capital.gr, οι νομικοί εκπρόσωποι της Folli Follie είχαν πετύχει τη δέσμευση της θαλαμηγού "Phalarope", ανήκουσας εν τοις πράγμασι στον Δ. Κουτσολιούτσο. Για το  πολυτελές ιδιωτικό σκάφος αναψυχής 32 μέτρων, με σημαία Μάλτας, που ελλιμενίζεται στη Μαρίνα Ζέας απαγορεύτηκε ο απόπλους και το πλήρωμά του απομακρύνθηκε.

  Το αίτημα συντηρητικής κατάσχεσης περιλαμβάνει κάθε περιουσιακό στοιχείο της οικογένειας μέχρι του συγκεκριμένου ποσού. Οι νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας αναφέρεται πως θα επιδιώξουν να συμπεριληφθεί και η πολυτελής εξοχική κατοικία της οικογένειας στην τοποθεσία Ξυλοκέριζα στις Σπέτσες, ζητώντας ακύρωση – ως εικονική -  της προσημείωσης από την εταιρεία Petrus AG. Υπενθυμίζεται πως η Petrus εμφανίζονταν να συνδέεται με τον Andres Neumman Holzer, πρώην αντιπροέδρου της Dufry. Ο Holzer εμφανίζεται να δάνεισε το ζεύγος Κουτσολιούτσου με το ποσό των 36,45 εκατ. ευρώ με προσημείωση το ακίνητο στις Σπέτσες, εμποδίζοντας έτσι άλλους πιστωτές να εγείρουν αξιώσεις σε αυτό. Ανάλογες προσημειώσεις φέρονται να έγιναν και σε άλλα ακίνητα της οικογένειας, σε ελάχιστο χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της FFG.

  Εντύπωση, πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι το Σωματείο των εργαζομένων της Folli Follie δεν φάνηκε στηρίζει ενεργά το αίτημα της συντηρητικής κατάσχεσης.

  Περαιτέρω, η Folli Follie διεκδικεί ως γνωστόν την επιστροφή των πολυτελών (εταιρικών) οχημάτων που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, αξίας άνω των 250 χιλ. ευρώ. Όπως έχει αναφερθεί, για το θέμα η εταιρεία υπέβαλε προ ημερών μήνυση με την κατηγορία της κακουργηματικής υπεξαίρεσης.  Κύκλοι της οικογένειας Κουτσολιούτσου σημείωναν πως η διεκδίκηση των οχημάτων αυτών από την εταιρεία δεν είναι νέα υπόθεση και αναφέρουν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ από το Σεπτέμβριο του 2019, επί Αβρ. Γούναρη Προέδρου και Γ. Σάμιου CEO, να επιστραφούν τα αυτοκίνητα. Ωστόσο, δεν δίδεται απάντηση γιατί η οικογένεια Κουτσολιούτσου επέμενε να τα χρησιμοποιεί παρότι τα οχήματα είναι κυριότητας της εταιρείας και ζητήθηκε η επιστροφή τους.

  Τέλος, σε ότι αφορά την απόρριψη του αιτήματος της FF για παροχή προστασίας με προσωρινή διαταγή, στο πλαίσιο της κατατεθείσας αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων κατά το άρθρο 106α, νομικοί κύκλοι ερμήνευαν την απόφαση αυτή ως προτροπή να κατατεθεί το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας μέσω της υπαγωγής στις πρόνοιες των άρθρων 106β,δ του Πτωχευτικού Κώδικα (Προπτωχευτική Διαδικασία Εξυγίανσης). Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό αναμένεται πλέον να συμβεί νωρίτερα του αρχικού χρονοδιαγράμματος και μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβαστε ακόμη: Δεσμεύτηκε με δικαστική διαταγή η θαλαμηγός της οικογένειας Κουτσολιούτσου

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ