Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Ιουν-2020 17:19

  ΕΛΠΕ: Στις 29 Ιουνίου η αποκοπή του μερίσματος

  ΕΛΠΕ: Στις 29 Ιουνίου η αποκοπή του μερίσματος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου όρισε η τακτική Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος 0,50 ευρώ ανά μετοχή. 

  Δεδομένου ότι έχει ήδη διανεμηθεί προμέρισμα ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή, το τελικό μέρισμα ανέρχεται σε 0,25 ευρώ ανά μετοχή. Το ποσό του τελικού μερίσματος των 0,25 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με το ν. 4646/2019 (άρθρο 24) υπόκειται σε παρακράτηση αναλογούντος φόρου 5% (0,0125 ευρώ ανά μετοχή), συνεπώς το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανέρχεται σε 0,2375 ευρώ ανά μετοχή.

  Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων λήψης του μερίσματος (record date) ορίστηκε η Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του (μείον τις σύμφωνα με τον νόμο φορολογικές επιβαρύνσεις / κρατήσεις) η Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020.

  Η καταβολή μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Μέσω των Χειριστών Σ.Α.Τ., για τους δικαιούχους μετόχους που έχουν εξουσιοδοτήσει τους Χειριστές τους για την είσπραξη.

  2. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, για τους υπόλοιπους δικαιούχους μετόχους.

  Για την πληρωμή από το δίκτυο καταστημάτων της πληρώτριας τράπεζας ο δικαιούχος μέτοχος οφείλει να προσκομίσει:

  - Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητας (Α.Δ.Τ.),
  - Εκτύπωση στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδ. Αριθμ. Μερίδας Επενδυτή στο ΣΑΤ)

  Η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής τού εντολέα από Αστυνομική ή άλλη Αρχή.

  Η είσπραξη του μερίσματος, θα είναι δυνατή για χρονικό διάστημα πέντε ετών σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, ενώ μετά την παρέλευση της πενταετίας τα σχετικά ποσά παραγράφονται και περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ