Συνεχης ενημερωση
Του Νίκου Χρυσικόπουλου
Μία από τις ελληνικές επιχειρήσεις που, παρά τις επιπτώσεις από την κρίση του Covid-19, θα προχωρήσουν και φέτος στη διανομή bonus σε εργαζομένους και στελέχη της, παραμένει ο ΟΤΕ.
Σε εσωτερική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε χθες, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε πως η επιτυχημένη διαχείριση από τον ΟΤΕ του disruption που προκάλεσε ο Covid-19 είναι αποτέλεσμα, κυρίως, της δουλειάς που έγινε πριν την κρίση, συμπληρώνοντας πως ο Οργανισμός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων χάρη στους εργαζομένους του.
Συγχρόνως, προειδοποίησε πως η κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει και υπάρχουν δυσκολίες που αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία του Ομίλου. Ωστόσο, παρά τις μεγάλες οικονομικές πιέσεις που ο ΟΤΕ αναμένει λόγω της πανδημικής κρίσης, ανακοινώθηκε από τον κ. Τσαμάζ πως αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και φέτος η απόδοση έκτακτης χρηματικής επιβράβευσης (bonus) σε εργαζόμενους και στελέχη του ΟΤΕ, ως ένα ακόμη έμπρακτο "ευχαριστώ" για την προσπάθειά τους όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και το 2019, όπως σημειώθηκε.
Κατά πληροφορίες, το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί ως bonus σε περίπου 9.000 δικαιούχους, ανέρχεται σε 13 εκατ. ευρώ. Η έκτακτη χρηματική επιβράβευση θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέσα στον Ιούλιο, με βάση τις ατομικές επιδόσεις και τη συμβολή τους στις επιδόσεις του Οργανισμού το προηγούμενο διάστημα.
Σημειωτέον πως η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ είχε προχωρήσει εν μέσω lockdown σε έκτακτη χρηματική επιβράβευση συνολικού ύψους 1,6 εκατ. ευρώ για τους τεχνικούς και τους υπαλλήλους καταστημάτων που καθημερινά ερχόταν σε άμεση επαφή με συνδρομητές του Οργανισμού για να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Το bonus αυτό μοιράστηκε σε 1.800 δικαιούχους.
Σημειώνεται πως ο Όμιλος ΟΤΕ στη χρήση του 2019 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 3,907 δισ. ευρώ, έναντι 3,798 δισ. ευρώ το 2018, αυξημένος κατά 2,9% και προσαρμοσμένο EBITDA (εξαιρ. ΔΠΧΑ 16) ύψους 1,36 δισ. ευρώ, έναντι 1,31 δισ. ευρώ το 2018 (+3,6%). Σήμερα, εξάλλου, πραγματοποιείται και η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού. Οι μέτοχοι καλούνται μεταξύ άλλων να εγκρίνουν τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της ΟΤΕ Α.Ε. σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς της χρήσης 2019 με τις σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών και την έγκριση διάθεσης κερδών.
Nikos.chrissikopoulos@capital.gr
-
17:43 Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται
-
17:42 Σ. Φάμελλος: Είναι επικίνδυνη για την χώρα η ανευθυνότητα της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και Διεθνούς Δικαίου
-
17:37 Η Γαλλία δεν θα έχει Προϋπολογισμό πριν τον Μάρτιο αν πέσει η κυβέρνηση
-
17:04 Γ. Παπανδρέου: Οι αγρότες δεν ζητούν προνόμια, αλλά δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, διαφάνεια και λογοδοσία
-
16:56 Όλοι οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τη Mercosur
-
16:48 Ουκρανίικά πλήγματα σε τρεις πλατφόρμες γεωτρήσεων της ρωσικής Lukoil στην Κασπία
-
16:46 Γερμανία και Κύπρος: Εξάμηνο ευκαιριών
-
16:30 Νετανιάχου: Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στο Ιράν
-
16:26 Η ανάρτηση A. Γεωργιάδη για βίντεο Αμερικανού που συγκρίνει το ΕΣΥ με τις ΗΠΑ
-
16:00 Το νέο ρεκόρ στον τουρισμό φέρνει έσοδα αλλά και προβληματισμό
-
Μ. Καρυστιανού: Δεν θα είναι στο κόμμα ο Φαραντούρης, ποιους άλλους "κόβει" - Ο πιο στενός της συνεργάτης
-
Γροιλανδία: Ο Τραμπ ζητά σχέδιο εισβολής, αντιδρά ο στρατός – Σε συναγερμό οι Ευρωπαίοι του ΝΑΤΟ
-
Μπλόκο στα μετρητά και στον χρυσό στην Τουρκία - Νέα μέτρα για τις αποταμιεύσεις
-
Αλλάζει το επίδομα ανεργίας
-
Πιο πλούσια από ποτέ τα γερμανικά νοικοκυριά
-
Όλες οι καραμπόλες από το κόμμα Καρυστιανού
-
Μ. Σάλλας: Αγροτική πολιτική χωρίς διατροφική επάρκεια
-
Συρία: Οι Κούρδοι αποσύρθηκαν από το Χαλέπι μετά από 14 χρόνια - Συνελήφθησαν 300 Κούρδοι μαχητές - Πλήρης ο έλεγχος του κυβερνητικού στρατού
-
Λαϊκή εξέγερση στο Ιράν - Πιθανή η αμερικανική επέμβαση - Πεζεσκιάν: ΗΠΑ και Ισραήλ προκαλούν χάος και αταξία
-
Οι ΗΠΑ "μπαίνουν" στις κυπριακές στρατιωτικές βάσεις
-
Γροιλανδία: Ο Τραμπ ζητά σχέδιο εισβολής, αντιδρά ο στρατός – Σε συναγερμό οι Ευρωπαίοι του ΝΑΤΟ (22)
-
Όλες οι καραμπόλες από το κόμμα Καρυστιανού (19)
-
Λαϊκή εξέγερση στο Ιράν - Πιθανή η αμερικανική επέμβαση - Πεζεσκιάν: ΗΠΑ και Ισραήλ προκαλούν χάος και αταξία (17)
-
Μ. Καρυστιανού: Δεν θα είναι στο κόμμα ο Φαραντούρης, ποιους άλλους "κόβει" - Ο πιο στενός της συνεργάτης (13)
-
Κ. Μητσοτάκης: Στο νέο άγριο κόσμο που διαμορφώνεται πυξίδα μας η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο (6)
-
Γ. Παπανδρέου: Οι αγρότες δεν ζητούν προνόμια, αλλά δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, διαφάνεια και λογοδοσία (4)
-
Nέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το 2026 η ΑΑΔΕ (4)
-
Πως η μείωση των εισφορών αύξησε τα έσοδα στον ΕΦΚΑ (3)
-
Τ. Θεοδωρικάκος: Όταν η πολιτική επιλέγει την αλήθεια και την ευθύνη μπορεί να αλλάξει η πορεία της χώρας (2)
-
Μπλόκο στα μετρητά και στον χρυσό στην Τουρκία - Νέα μέτρα για τις αποταμιεύσεις (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
