Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Ιουν-2020 08:28

  Bonus και φέτος στον ΟΤΕ, €13 εκατ. σε 9.000 εργαζόμενους

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Μία από τις ελληνικές επιχειρήσεις που, παρά τις επιπτώσεις από την κρίση του Covid-19, θα προχωρήσουν και φέτος στη διανομή bonus σε εργαζομένους και στελέχη της, παραμένει ο ΟΤΕ.

  Σε εσωτερική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε χθες, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε πως η επιτυχημένη διαχείριση από τον ΟΤΕ του disruption που προκάλεσε ο Covid-19 είναι αποτέλεσμα, κυρίως, της δουλειάς που έγινε πριν την κρίση, συμπληρώνοντας πως ο Οργανισμός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων χάρη στους εργαζομένους του.

  Συγχρόνως, προειδοποίησε πως η κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει και υπάρχουν δυσκολίες που αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία του Ομίλου. Ωστόσο, παρά τις μεγάλες οικονομικές πιέσεις που ο ΟΤΕ αναμένει λόγω της πανδημικής κρίσης, ανακοινώθηκε από τον κ. Τσαμάζ πως αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και φέτος η απόδοση έκτακτης χρηματικής επιβράβευσης (bonus) σε εργαζόμενους και στελέχη του ΟΤΕ, ως ένα ακόμη έμπρακτο "ευχαριστώ" για την προσπάθειά τους όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και το 2019, όπως σημειώθηκε.

  Κατά πληροφορίες, το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί ως bonus σε περίπου 9.000 δικαιούχους, ανέρχεται σε 13 εκατ. ευρώ. Η έκτακτη χρηματική επιβράβευση θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέσα στον Ιούλιο, με βάση τις ατομικές επιδόσεις και τη συμβολή τους στις επιδόσεις του Οργανισμού το προηγούμενο διάστημα.

  ΟΤΕ κτήριο

  Σημειωτέον πως η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ είχε προχωρήσει εν μέσω lockdown σε έκτακτη χρηματική επιβράβευση συνολικού ύψους 1,6 εκατ. ευρώ για τους τεχνικούς και τους υπαλλήλους καταστημάτων που καθημερινά ερχόταν σε άμεση επαφή με συνδρομητές του Οργανισμού για να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Το bonus αυτό μοιράστηκε σε 1.800 δικαιούχους.

  Σημειώνεται πως ο Όμιλος ΟΤΕ στη χρήση του 2019 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 3,907 δισ. ευρώ, έναντι 3,798 δισ. ευρώ το 2018, αυξημένος κατά 2,9% και προσαρμοσμένο EBITDA (εξαιρ. ΔΠΧΑ 16) ύψους 1,36 δισ. ευρώ, έναντι 1,31 δισ. ευρώ το 2018 (+3,6%). Σήμερα, εξάλλου, πραγματοποιείται και η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού. Οι μέτοχοι καλούνται μεταξύ άλλων να εγκρίνουν τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της ΟΤΕ Α.Ε. σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα  Χρηματοοικονομικής  Αναφοράς της  χρήσης 2019 με τις σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών και την έγκριση διάθεσης κερδών.

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ