Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιουν-2020 19:35

  Epsilon Net: Αύξηση 10,79% στον κύκλο εργασιών του ομίλου και 37,03% στο EBITDA το 2019

  Epsilon Net: Αύξηση 10,79% στον κύκλο εργασιών του ομίλου και 37,03% στο EBITDA το 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντική αύξηση στο EBITDA αλλά και στα καθαρά κέρδη κατέγραψε ο όμιλος της Epsilon Net και το 2019, επιβεβαιώνοντας τη συνέχεια της αναπτυξιακής του πορείας και της διείσδυσής του σε νέες κάθετες αγορές στο χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού.

  Σύμφωνα με τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2019 που καταρτίσθηκαν σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α), ο κύκλος εργασιών του Ομίλου κατά τη χρήση 2019 διαμορφώθηκε στα 17,98 εκατ. ευρώ έναντι 16,23 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση 2018, σημειώνοντας αύξηση 10,79%. 

  Ο κύκλος εργασιών της μητρικής κατά τη χρήση 2019 διαμορφώθηκε στα 13,65 εκατ. ευρώ έναντι 12,41 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση 2018, σημειώνοντας αύξηση 10,01%. 

  Η επένδυση στις νέες τεχνολογίες και οι στρατηγικές κατευθύνσεις που σήμερα δίνονται για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη απαίτηση ψηφιοποίησης των συναλλαγών, δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επίτευξη της αύξησης της πελατειακής βάσης του ομίλου. 

  Το πρόγραμμα R&D του Ομίλου ενισχύεται διαρκώς με νέες τεχνολογίες, έτσι ώστε να προσφέρονται προηγμένες λύσεις για πλήρη αυτοματοποίηση εργασιών και κάλυψη των μελλοντικών αναγκών της αγοράς όπως αυτές εξελίσσονται. Αξίζει να σημειωθεί η δραστηριότητα του ομίλου στον τομέα των Web και Cloud εμπορικολογιστικών λύσεων για εργασία και λήψη πληροφοριών από απομακρυσμένες τοποθεσίες των χρηστών με εύκολα παραμετροποιήσιμο περιβάλλον εργασίας και με δυνατότητες επικοινωνίας που υποστηρίζουν remote working από οποιαδήποτε συσκευή laptop, mobile, tablet ακολουθώντας τις ολοένα και αυξανόμενες στην Ελλάδα και διεθνώς τάσεις της αγοράς. 

  Τα κέρδη προ φόρων – χρηματοδοτικών – επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) της χρήσεως 2019 για τον Όμιλο διαμορφώθηκαν σε 3,26 εκατ. ευρώ, έναντι 2,38 εκατ. ευρώ το 2018, σημειώνοντας αύξηση 37,03%, ενώ για την μητρική διαμορφώθηκαν σε 2,63 εκατ. ευρώ, έναντι 1,96 εκατ. ευρώ το 2018, σημειώνοντας αύξηση 33,95%.

  Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες κατέγραψαν κέρδη 1,41 εκατ. ευρώ το 2019 έναντι κερδών 1,04 εκατ. ευρώ το 2018, σημειώνοντας αύξηση 35,55%. Για την μητρική εταιρεία διαμορφώθηκαν σε 1,05 εκατ. ευρώ για το 2019 έναντι 0,71 εκατ. ευρώ το 2018, σημειώνοντας αύξηση 48,71%.

  Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου, στη χρήση του 2019 διαμορφώθηκαν σε 8,59 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια σε 13,51 εκατ. ευρώ 

  Η αύξηση των ανωτέρω οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου, επιβεβαιώνει την παγκόσμια τάση των εταιρειών πληροφορικής, να επιταχύνουν την αύξηση των οικονομικών αποτελεσμάτων τους μέσα από αποδοτικές επενδύσεις διευρύνοντας την εγκατεστημένη πελατειακή τους βάση. 

  Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Epsilon Net κος Ιωάννης Μίχος έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Το 2019 προχωρήσαμε με συνέπεια στην υλοποίηση του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού, συνεχίζουμε να επιδεικνύουμε ανοδικούς ρυθμούς κερδοφορίας, επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχουμε στον κλάδο της πληροφορικής. Η σημαντική αύξηση των οικονομικών μεγεθών μας κατά την χρήση που πέρασε αποδεικνύει την ικανότητά μας να αναπτυσσόμαστε με συνέπεια ως αποτέλεσμα της επιτυχούς διείσδυσης των εφαρμογών λογισμικού της Epsilon Net στην Ελληνική αγορά. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται η αρτιότητα του επιχειρηματικού μοντέλου του Ομίλου της Epsilon Net για άμεση εφαρμογή των κατάλληλων εργαλείων που θα εξασφαλίσουν την αναπτυξιακή πορεία στοχεύοντας στην κεφαλαιακή ενίσχυση και την εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας.

  Σταθερή προτεραιότητα μας παραμένει, να εξετάζουμε συνεχώς τις συνθήκες που δημιουργούνται στην αγορά που δραστηριοποιούμαστε αλλά και στην Ελληνική επιχειρηματικότητα γενικότερα και να ανταποκρινόμαστε άμεσα με προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και καινοτομίας με σκοπό την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών όλων των επιχειρηματικών μονάδων. 

  Δέσμευση μας είναι η μακροχρόνια ανάπτυξη των Εταιρειών του Ομίλου , η ενδυνάμωση της αξίας και το μακροπρόθεσμο συμφέρον των μετόχων μας”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ