Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Ιουν-2020 12:43

  Ξεκίνησαν τα πρώτα έργα για το Kassiopi Project

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Έπειτα από μια "Οδύσσεια” 8 και πλέον ετών, η επένδυση ύψους 120 εκατ.ευρώ για την υλοποίηση του Kassiopi Project στην Κέρκυρα, εισέρχεται σε φάση εκκίνησης.

  Ειδικά συνεργεία ξεκίνησαν σήμερα τις διαδικασίες κατεδάφισης των παλαιών εγκαταστάσεων (σ.σ. το παλαιό ναυτικό παρατηρητήριο που έχει μεταφερθεί πλέον σε νέα τοποθεσία) στην έκταση στην περιοχή "Ερημίτης” στη ΒΑ Κέρκυρα που, μέσω διεθνούς διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, παραχωρήθηκε στην NCH Capital. Οι εργασίες, βάσει της υπ΄ αριθμόν άδειας 89390/13.12.2019, αποτελούν το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του Kassiopi Project.

  Υπενθυμίζεται πως το έργο έχει χωροθετηθεί σε οικόπεδο 490 στρεμμάτων, στην περιοχή Ερημίτης, πολύ κοντά στον Άγιο Στέφανο της Κέρκυρας. Εξ αυτών, μόλις το 7% δομείται, ήτοι 35 από τα 490 στρέμματα, με το 93% της έκτασης να παραμένει χώρος πρασίνου.

  Η επένδυση της NCH Capital στον Ερημίτη, που συνάντησε σοβαρά εμπόδια από την, προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, προηγούμενη τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και από τοπικούς ιδιοκτήτες εκτάσεων, περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων, 90 δωματίων και 180 κλινών, σαράντα ανεξάρτητων κατοικιών, καθώς και μαρίνας 60 θέσεων. Βασική φιλοσοφία του έργου αποτελεί η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος χώρου και στο πλαίσιο αυτό τα κτίσματα που περιλαμβάνονται στο έργο θα ενσωματώνονται και θα αναδεικνύουν τον περιβάλλοντα χώρο. Το δασικό μέρος του οικοπέδου μένει ανέπαφο, προστατεύεται για πρώτη φορά αποτελεσματικά, ενώ τα υφιστάμενα μονοπάτια, εντός του οικοπέδου βελτιώνονται και ως προς την προσβασιμότητα τους και παραμένουν ελεύθερα για το κοινό. Παράλληλα, όλοι οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι επιστρέφονται στο Δήμο Β. Κέρκυρας, με ευθύνη συντήρησης τους από τον επενδυτή.

  "Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού οι εργασίες αυτές ουσιαστικά σηματοδοτούν την έναρξη της φάσης της υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας για το έργο της Κασσιώπης. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ένος πρότυπου τουριστικού χωριού για το οποίο όλοι οι Κερκυραίοι και όλοι οι Έλληνες θα είναι περήφανοι. Η επένδυση είναι της τάξης των 120 εκατ.ευρώ, και κατά τη διάρκεια της κατασκευής και λειτουργίας θα πληρωθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ενώ όπως είναι γνωστό η βασική φιλοσοφία του έργου βασίζεται στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου του περιβάλλοντος χώρου”, ανέφερε σχετικά ο Ανδρέας Σάντης, Managing Director of Greece, W. Balcans and Cyprus της NCH Capital.

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμη:
  Ένα βήμα πιο κοντά η επένδυση της NCH Capital στην Κασσιόπη
   

  KassiopiProjectII

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ