Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουν-2020 15:24

  ΕΛΒΕ: Ισχυρή άνοδο 128,8% κατέγραψαν τα μετά φόρων κέρδη

  ΕΛΒΕ: Ισχυρή άνοδο 128,8% κατέγραψαν τα μετά φόρων κέρδη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Aύξηση σε πωλήσεις κατά 13,25% στα 27,80 εκατ. ευρώ κατέγραψε ο Όμιλος ΕΛΒΕ για την οικονομική χρήση που ολοκληρώθηκε 31 Δεκεμβρίου 2019.

  Ταυτόχρονα, κατέγραψε σημαντική αύξηση σε EBITDA (74,58%) και προ φόρων κέρδη (163,92%) και ισχυρή άνοδο κατά 128,8% στα μετά φόρων κέρδη.

  Παράλληλα, όπως σημειώνει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση, η Μητρική Εταιρεία παρουσίασε αύξηση κατά 27,5% στον κύκλο εργασιών, 18,66% στα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων, 111,14% στα κέρδη προ φόρων και 79,26% στα κέρδη μετά φόρων, που ανήλθαν στα 1,07 εκατ. Ευρώ

  Τα βασικότερα οικονομικά αποτελέσματα για τον Όμιλο και την Εταιρεία παρουσιάζονται ακολούθως :

  Ο Όμιλος και η Εταιρεία διατήρησαν την ισχυρή χρηματοοικονομική τους κατάσταση. Τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα και τα άμεσα ρευστοποιήσιμα χρεόγραφα στο τέλος της χρήσης είναι 5,07 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο και 4,45 εκατ. ευρώ για την Εταιρεία. Ο δανεισμός στο τέλος της χρήσης ήταν 322 χιλ. ευρώ για τον όμιλο, ενώ για την Εταιρεία είναι μηδέν.

  ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2020

  Σύμφωνα, με τις τελευταίες εξελίξεις, εκτιμάται ότι η Εταιρεία δεν αναμένεται να επηρεαστεί αρνητικά, αλλά αντιθέτως αναμένει αύξηση τζίρου, λόγω του αντικειμένου των δραστηριοτήτων της. Η θυγατρική εταιρεία ΛΗΤΩ Α.Ε., βρεφικά πολυκαταστήματα, δέχθηκε πιέσεις λόγω κλεισίματος των καταστημάτων λιανικής πώλησης για δύο μήνες περίπου. Σε επίπεδο ομίλου, η διοίκηση δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις για το υπόλοιπο του 2020, λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει η κρίση της πανδημίας

  Τους πρώτους πέντε μήνες του 2020 η ρευστότητα του ομίλου παραμένει ικανοποιητική:
  • η ΛΗΤΩ παρουσίασε μείωση των πωλήσεων λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων αλλά σημαντικό ποσοστό της μείωσης αντικαταστάθηκε από τις αυξημένες πωλήσεις μέσω διαδικτύου.

  • οι πωλήσεις των στολών εργασίας της Μητρικής Εταιρείας διπλασιάστηκαν

  • η παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα συνεχίζεται κανονικά και επομένως δεν αναμένεται αρνητική επίπτωση από την κρίση του covid19 από τη δραστηριότητα

  Η διοίκηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αυτές, αξιολογεί τους κινδύνους και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ομίλου και της εταιρείας.

  ΔΩΡΕΕΣ COVID-19

  Η Εταιρεία προέβη στη δωρεά μέσων ατομικής προστασία, προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία, τις Υγειονομικές και άλλες Υπηρεσίες, ως δείγμα αναγνώρισης και εκτίμησης του επίπονου έργου τους, στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας

  Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων θα πραγματοποιηθεί 2 Σεπτεμβρίου 2020

  Η Ετήσια Οικονομική Έκθεση 2019 θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.elvesa.gr και στην ιστοσελίδα του Χ.Α. www.helex.gr την ίδια ημέρα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ